thumbnail persfoto extra gym 2021

WEZEP - Kinderen die makkelijk bewegen hebben vaak de keuze om een niveau hoger te sporten bij hun  sportclub of vereniging. Hoe zit dat met kinderen die door zelfvertrouwen of een motorische achterstand niet makkelijk mee komen bij regulier sportaanbod? Goed Bezig Oldebroek organiseert voor deze kinderen Extra Gym. Een sportles waarin kinderen in een kleine groep extra aandacht krijgen, om zo uiteindelijk het plezier in bewegen terug te vinden.

De vakleerkrachten bewegingsonderwijs van Goed Bezig Oldebroek zetten zich dagelijks in om kinderen met verschillende motorische niveaus tijdens de gymles uit te dagen. “Beweging zorgt voor een betere ontwikkeling van coördinatie en motoriek bij kinderen” – aldus Rob Geerdink, vakleerkracht bij Goed Bezig Oldebroek. Sommige kinderen hebben net iets meer aandacht nodig. Deze kinderen zien we op dinsdagmiddag bij Extra Gym. ”Vanwege de pandemie hadden we een moeilijke opstartperiode, maar de laatste maanden worden we steeds meer gevonden. Op dit moment doen zeven kinderen wekelijks mee met Extra Gym.”


Wat is Extra Gym?

Tijdens Extra Gym worden kinderen uitgedaagd om te bewegen. Soms kan dit voor het kind spannend zijn, maar er is veel individuele aandacht en de kinderen krijgen ruimte om rustig te oefenen. Zo wordt er gezorgd voor succeservaringen en is ontwikkeling gegarandeerd. “Onze zoon zit nu sinds een jaar op Extra Gym. We merken de laatste tijd dat hij steeds beter in zijn vel zit en meer durft in zijn bewegen! Hij is minder stil, verlegen en durft sneller zijn mening te geven.” – ouder kind Extra Gym.

Meer informatie of aanmelden?

Extra Gym is elke dinsdag van 15.30 – 16.30 uur in de Kamphal in Wezep. Voor vragen of het plannen van een gratis proefles kan er contact worden opgenomen met de buurtsportcoaches van Goed Bezig Oldebroek via goedbezig@oldebroek.nl of 038 375 8658. Meer informatie is eveneens te vinden op www.goedbezigoldebroek.nl.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment