voetbalnet

OOSTERWOLDE  - Zaterdag staat de gemeentelijke derby tussen VSCO’61 en OWIOS op het Bovenmolen Sportpark op het programma. Helaas zijn de supporters langs de lijnen niet welkom en daarmee is de derby onthoofd van publiek. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter T.T.  (Teun) van der Velden.

Een wedstrijd waar de supporters van beide teams al maanden reikhalzend naar uitkijken, biedt helaas niet de verwachte ambiance langs de lijnen. Het tegenstrijdige is dat supporters wel binnen de geldende coronaregels voor de horeca in de kantine mogen, maar niet langs de lijn. Beide verenigingen maken hier volop gebruik van om via LOCO TV de wedstrijd te volgen. De overige supporters zullen thuis moeten afstemmen op de lokale omroep.

Binnen de lijnen zal de strijd door beide teams volop aangebonden worden. Het is en blijft een derby waarbij beide teams volop voor de winst gaan en voor de eer. Pikant detail is dat OWIOS-hoofdtrainer, Bülent Akar, twee seizoenen terug noch de hoofdtrainer bij VSCO’61 was en twee seizoenen lang heeft samengewerkt met Stephan Nuesink, toen assistent-trainer en nu hoofdtrainer bij De Kanaries.

OWIOS is het seizoen goed begonnen. Met 12 punten uit zeven duels staat het op zesde plaats op de ranglijst.  Eenmaal werd verloren, van koploper Batavia’90, en driemaal gelijk en driemaal gewonnen. De laatste wedstrijd in en tegen Renswoude werd met 1-1 gelijk gespeeld. VSCO’61 is ook aardig gestart en was na zes duels nog ongeslagen. Echter werd vijf keer gelijk gespeeld, terwijl af en toe een driepunter nodig is weg te blijven van de onderste regionen. De laatste competitiewedstrijd werd thuis verloren met 1-2 van De Valleivogels en daarmee de eerste nederlaag geïncasseerd. VSCO’61 staat met acht punten op de negende plaats.

Beide ploegen kennen een rijke historie. Sinds het seizoen 2003-2004 ontmoetten beide teams elkaar negen keer in de competitie. Vijf keer wist OWIOS de thuiswedstrijd te winnen. De laatste keer was in het seizoen 2019-2020 door een 1-0 overwinning. Hierna werd de competitie afgebroken. Tweemaal werd gelijk gespeeld en tweemaal wist VSCO’61 te winnen.

Het is moeilijk te voorspellen wie zaterdag aan het langste eind trekt. Qua ranglijst staat OWIOS er beter voor en heeft ook het thuisvoordeel. We weten ook dat een derby alle kanten op kan gaan en daardoor onvoorspelbaar is. Vaak is een derby ook meer spannend dan goed. Gehoopt wordt  in ieder geval om een mooie pot voetbal en dat de supporters in de kantines of thuis toch enigszins kunnen genieten van de wedstrijd.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment