thumbnail Gradus van Essen

Gradus van Essen is geboren en getogen in Wapenveld. Op de vraag of hij plaats wilde nemen voor de camera, moest hij even nadenken. Het liefst had hij dit samen met oud zijspancrosser Harrie, maar helaas is Harrie niet meer in ons midden. Gradus wil daarom het interview over Keizersveld opdragen aan De Bruin.

Van Essen was op zijn dertiende jaar actief op een solo crossmotor, maar al snel stapte hij in een zijspan. Vijftien jaar lang is hij bij verschillende rijders als bakkenist actief  geweest. Van Essen laat weten dat de motorcrossclub Keizersveld de best georganiseerde baan was. Het bestuur en de vrijwilligers staken er al hun energie in om alle rijders te kunnen laten genieten en daar had Gradus alle bewondering voor.

Van Essen had een aparte manier van trainen. Het bleef niet alleen bij clubwedstrijden in de regio, maar hij maakte ook de stap naar de K.N.M.V. en dan kwam je in een hele andere wereld terecht. Gradus reed ook internationaal en hij beleefde in Makkinga een bijzondere wedstrijd. Achter in de jaren tachtig nam Gradus afscheid, maar hij volgt alles nog en hij komt als er een wedstrijd op circuit De Bargen is in Oldebroek al vroegtijdig naar de baan, want hij wil  niets missen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment