thumbnail Foto Keizersveld met Evert

Evert Koldenhof, geboren en getogen in Apeldoorn, kwam toen hij zeventien was voor het eerst rijden op het circuit van Keizersveld. Als dertienjarige stapte hij op de crossmotor en dat beviel hem prima. Dat wij met Evert aan de praat zijn gekomen komt doordat oud-motorcrosser Dries Scheffer en Koldenhof tijdens een vakantie elkaar na veertig jaar weer zagen.

Een paar weken later zitten we met elkaar aan tafel om over de tijd van toen op Keizersveld te praten. Al snel bleek dat Evert niet voor de fun naar de wedstrijd kwam, maar altijd ging voor een goede uitslag. Hij was een vechter en dat blijkt ook wel uit zijn verhaal. Keizersveld vond Koldenhof een zeer gezellig circuit. Eerst was het een 125cc en later was het 250cc en zelfs ook nog 500cc circuit. Evert werd door zijn vader in  alles gesteund.

Koldenhof reed in die tijd onder de vlag van de KNMV en wist ook daar zijn mannetje te staan. Evert was een rijder die veel clubwedstrijden heeft gereden en op vele circuits. En dat is terug te zien in de zeer grote bekerkast. Evert had ook nog een zoon die Evertje in de volksmond werd genoemd. Ja en als zoon begint te rijden dan lever jezelf wat in, maar dat maakte Evert niet uit. Er komen mooie anekdotes voorbij zoals over de speelfilm Spetters waar Koldenhof over verteld en een prachtig verhaal over de omgebouwde ambulance . Uiteindelijk stopte Evert in 2005 en heeft daarna geen wedstrijden meer bezocht. Druk met het werk, maar ook de gezelligheid is weg vindt Evert. Zijn vrouw Christel komt ook nog even in beeld want die was er altijd bij.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment