JAA01555

’t LOO -  Op zaterdag 16 oktober was het eindelijk dan zover voor stichting circuit Oldebroek. Na weken van voorbereiding door bestuur en vrijwilligers was Circuit De Bargen die dag het mekka van de ONK solo motocross. Veel lokale helden stonden aan de start op hun favoriete circuit en hun aanhang en het publiek konden volop genieten van prachtige wedstrijden.  

Foto's Jack Aalderink:

ONK 85 cc:

Cup 500:

Cup 125 / Cup Veteranen

in de 85cc wist Dani Heitink beslag te leggen op een tweede plaats in de daguitslag en hij wist hiermee de beste prestatie neer te zetten op Nederlandse bodem tot nu toe. Hiermee heeft hij ook nog uitzicht op een derde plaats in het kampioenschap. Bij de veteranen keerde Henry Fobbe na lange tijd afwezig te zijn geweest weer even terug op zijn crossmotor. Fobbe had aangekondigd om nog een keer op zijn geliefde circuit mee te willen doen. De geboren Wezeper Rene Blom, nu woonachtig in Apeldoorn, was zijn uitdager. Maar Blom die in Westerbork vorige week Henry nog voor wist te blijven moest nu zijn meerdere bekennen in Fobbe, die zevende van de dag werd. Blom moest tevreden zijn met plaats negen.

Bij de 500cc Cup stonden Ruben Kroon, Jorrit Scheffer en Michael Leusink aan de start. Kroon bleek de beste uitslag te hebben gereden en eindigde binnen de top tien en wel op plaats acht. Jorrit werd vijftiende en was daar tevreden mee. Michael eindigde in het dagtotaal op een twintigste plaats en was eveneens tevreden. Na afloop lieten de mannen weten weer veel plezier te hebben gehad op hun thuisbaan. Door werk en weinig tijd hoef je ze niet meer echt bij de top te verwachten, maar ze genieten van elke wedstrijd.

Bij de ONK 500cc was het thuispubliek benieuwd hoe Mitchel van den Essenburg het zou gaan doen. Mitchel, die een steenworp afstand vanaf de baan woont, had het geluk niet aan zijn zijde. In de 1e manche raakte zijn machine uit balans en kwam hij ten val. Hij verlietj de wedstrijd. Jammer dat zeker want hij had graag een goede uitslag willen rijden, ook dat hoort bij deze sport.

De beste drie van de dag:

85cc. 1. Lotte van Drunen 2. Dani Heitink  3. Levi Schrik

125cc cup.1. Senna van Voorst 2. Dirk Winder 3. Jesper Gremmer.

Veteranen 1. Paul Woldendorp 2. Edwin van Geest 3. Tom Larsen

Cup 500cc 1. Damian Bergevoet 2. Michel Hoenson 3. Remco Doornwaard

ONK 250 cc 1. Rick Elzinga 2. Jeremy Sydow 3. Kjel Verbruggen , Verbruggen is tevens open Nederlands kampioen geworden.

NK 500cc 1. Sven van der Mierden 2. Michaboy Dewaal 3. Rene de Jong .

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment