thumbnail 050 LAMMERT VD WETERING BART WIJNNE BIJ SPORTIEF ZIJN ZEKER WETEN MAANDAGAVOND 18 OKTOBER 2021 V1.1

Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport. Deze maandagavond zal er teruggeblikt worden op de wielerwedstrijd De Ster van Zwolle en de Solo Motocross wedstrijden van afgelopen zaterdag bij Stichting Circuit Oldebroek, Dirk Jan Grootkarzijn en Evert van ’t IJssel gaan hierover met de gasten in gesprek.

In deze uitzending zal ook Bart Wijnne van de ATB Vereniging Oldebroek te horen zijn. Namens de wedstrijd commissie van deze vereniging zal Bart ons informeren over de Maxi Promo Wintercompetitie voor mountainbikers die zaterdag 23 oktober start op het sportpark bij de ATB Vereniging Oldebroek. Van Evert van ’t IJssel hoort u het gesprek wat hij had over “De Tijd van Toen op Keizersveld” met Lammert van de Wetering.

Lammert van de Wetering was altijd druk op het oude motorcrosscircuit Keizersveld. Lammert, inmiddels 77 jaar en geboren in Wezep, was gelijk bereid om even zijn verhaal te doen. Van de Wetering was vanaf het begin te vinden op de baan. In die tijd reden er een paar crossmotoren rond en kon er van alles. Daarna werd het drukker en kwamen er wedstrijden waarbij Lammert zelf al zag dat het technisch gezien niet altijd in orde was.

Er reden motoren rond waarbij de voor- of achterrem niet werkte en daardoor kwam de veiligheid in gevaar. Al snel kwamen er klachten van rijders die hierdoor ook schade opliepen. het bestuur kwam al snel bij Lammert terecht, die gelijk ja zei op de vraag om de functie van machinekeurder op zich te nemen. Zo werd hij drukker en drukker. Bovendien reed ook zijn dochter Jannie mee tussen de jongens.

Hij kwam op een speciale manier naar de baan. Hij had geen auto,  maar wel een zijspan die hij zo voor elkaar had gemaakt dat zowel gereedschapskist, Jannie, crossmotor en hij zelf naar Keizersveld konden komen. ‘Ja je moest wat, maar het was wel bijzonder’ , aldus Lammert die daarnaast nog met veel plezier andere hand- en spandiensten heeft gedaan. Als je aan hem vraagt hoe hij het bestuur heeft ervaren, dan volgen er lovende woorden, maar hij had ook wel eens het gevoel dat ze wel eens te makkelijk waren. Maar dat hoorde erbij omdat dit een club mensen was die het ook puur voor de crossers deed en er zelf veel plezier in had. Van de Wetering, die in inmiddels in Oldebroek woont, houdt zich nog altijd bij het oude als het gaat over motors. Zo is hij vaak te zien bij de democlassics waar hij  volop geniet van de oude nostalgie en hij hoopt dat nog vele jaren te mogen blijven doen. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment