thumbnail Dani Heitink4

KAMPERVEEN -  Voor motorcrosser Dani Heitink stond het afgelopen weekend een zeer belangrijke wedstrijd op het programma om het open Nederlandse kampioenschap in de 85cc grote wielenklasse. Het zat in de 1e manche niet echt mee voor de Husqvarna rijder, die een mindere start kende en daarna in aanraking kwam met een andere coureur. Beiden kwamen daardoor ten val.  Dani moest zijn race voortzetten vanaf een achttiende plaats, maar hij wist zich na een prachtige inhaalrace naar plaats vijf te rijden.

Even later kwam hij opnieuw ten val. De 12-jarige Heitink gaf echter de moed niet op. Vanaf positie acht zette hij wederom de aanval inz op zijn voorgangers. Hij had nog drie ronden de kans en wist alsnog met een zesde plek over de finish te komen.

In de 2e reeks zag het publiek een Heitink zoals men de laatste wedstrijden van hem gewend was. En dat was gelijk terug te zien nadat de starthekken vielen, want Heitink melden zich gelijk voorin. Hij stuurde zijn machine als derde de eerste bocht door waarna hij gelijk doorschoof naar plaats twee. Uiteindelijk moest hij deze plek toch prijsgeven en kwam hij als goede derde binnen. Opnieuw een zeer sterk optreden van Dani die hiermee vierde van de dag werd.

Hiermee heeft Heitink de aansluiting met de besten van Nederland weten vast te houden, En wordt het vermeend spannend in de komende wedstrijden. Op zaterdag 16 oktober staat er een thuiswedstrijd op het programma op circuit de Bargen, georganiseerd  door Stichting Circuit Oldebroek.

Dit is de tussenstand tot nu toe.

1. Levi Schrik 390 punten

2. Lotte van Drunen 361 punten

3. Mick Kennedy 296 punten

4. Dani Heitink 295 punten

5. Sem Taspinar 280 punten

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment