thumbnail Lammert van de Wetering plu

Lammert van de Wetering was altijd druk op het oude motorcrosscircuit Keizersveld. Lammert, inmiddels 77 jaar en geboren in Wezep, was gelijk bereid om even zijn verhaal te doen. Van de Wetering was vanaf het begin te vinden op de baan. In die tijd reden er een paar crossmotoren rond en kon er van alles. Daarna werd het drukker en kwamen er wedstrijden waarbij Lammert zelf al zag dat het technisch gezien niet altijd in orde was.

Er reden motoren rond waarbij de voor- of achterrem niet werkte en daardoor kwam de veiligheid in gevaar. Al snel kwamen er klachten van rijders die hierdoor ook schade opliepen. het bestuur kwam al snel bij Lammert terecht, die gelijk ja zei op de vraag om de functie van machinekeurder op zich te nemen. Zo werd hij drukker en drukker. Bovendien reed ook zijn dochter Jannie mee tussen de jongens.

Hij kwam op een speciale manier naar de baan. Hij had geen auto,  maar wel een zijspan die hij zo voor elkaar had gemaakt dat zowel gereedschapskist, Jannie, crossmotor en hij zelf naar Keizersveld konden komen. ‘Ja je moest wat, maar het was wel bijzonder’ , aldus Lammert die daarnaast nog met veel plezier andere hand- en spandiensten heeft gedaan. Als je aan hem vraagt hoe hij het bestuur heeft ervaren, dan volgen er lovende woorden, maar hij had ook wel eens het gevoel dat ze wel eens te makkelijk waren. Maar dat hoorde erbij omdat dit een club mensen was die het ook puur voor de crossers deed en er zelf veel plezier in had. Van de Wetering, die in inmiddels in Oldebroek woont, houdt zich nog altijd bij het oude als het gaat over motors. Zo is hij vaak te zien bij de democlassics waar hij  volop geniet van de oude nostalgie en hij hoopt dat nog vele jaren te mogen blijven doen. Door de corona zijn er helaas weinig van deze demo’s te zien geweest, maar wacht Lammert weer op betere tijden. Na het complete gesprek trapte hij de zelf gebouwde Kreidler aan van Karst ten Klooster en werd hij op de foto gezet met zijn dochter.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment