WHC

WEZEP  - WHC trof zaterdag een tegenstander die kon en wilde voetballen. In de eerste helft lag het tempo te laag aan beide kanten. Het was pas na 9 minuten dat Gouriye een poging waagde op het doel van Blauw Wit'34. Het begin van een licht WHC overwicht. Na de 10e minuut volgde een geweldige loopactie van Joost Krijns, die vier tegenstanders de hakken liet zien en Jelle Post in de gelegenheid stelde om de 1 - 0  te scoren.

Pech voor de Wezepers dat Sander Krijns na 20 minuten het veld moest verlaten met een hamstringblessure. De Friezen werden sterker en na 40 minuten kwam een gevaarlijk schot van Boonstra dat maar net voorlangs vloog. Op slag van rust ging WHC doelman Kuiper in de fout en de gevaarlijke Boonstra liet simpel de 1 - 1 noteren.

Ruststand 1 - 1

Blauw wit ging na rust gelijk verder met goed positiespel en bleef steeds dreigend doorkomen, het was een wonder dat er niet werd gescoord. Na 65 minuten kon WHC langzaam onder de druk van de Friezen uitkomen, en het was weer Gouriye die het met verschillende schoten probeerde. Dat resulteerde na 76 minuten in een vlotte WHC aanval en het was Gouriye die de 2 -1 scoorde op aangeven van Jelle Post.

Doelman Wilpstra kreeg veel werk. In de 79e minuut was er een goede reactie van hem na inzet van Jelle Post. Toch moest  hij zwichten. In de 80e minuut na een corner van Gouriye, noteerde Jasper Bremmer met een prachtige kopbal de 3 - 1.

De Wezeper vreugde was van korte duur, want enkele minuten later was het aanvaller Van Dijk die de spanning terug bracht en de 3 -2 binnen schoot. In de 85e minuut was het Stef v. Oene die Nathan Duim in stelling bracht, maar zijn schot was niet geplaatst genoeg om te scoren.

Al met al een gelukkige WHC overwinning, maar dat ook weer laat zien  dat er 90 minuten gevoetbald moet worden om te winnen. 

Door Bouke Verkuyl

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment