WEZEP - Afgelopen zaterdag speelde Rood-Wit 1 haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen op de Brink. Het was een sportieve korfbalmiddag op de Brink met veel wedstrijden. Om 15.30 uur mocht het vlaggenschip aantreden tegen NKC 1. Veel supporters waren naar de Brink toegekomen om nog eenmaal het eerste te steunen. Het heeft deze middag geholpen, want Rood-Wit 1 wist eindelijk weer eens te winnen. Ditmaal van de nummer twee uit de poule. Er werd gewonnen met 13-10.

Onder zomerse temperaturen gaf Cees Visscher om 15.30 uur het startsignaal voor de wedstrijd. De uitwedstrijd tegen NKC werd in oktober vorig jaar nog verloren. NKC heeft een ervaren ploeg met goede schutters. De ploeg van Jurrie Steenkamp was hiervoor gewaarschuwd. Na tien minuten spelen viel het eerste doelpunt voor NKC, hierna ging de wedstrijd gelijk op. Beide partijen moesten wennen aan het warme weer, maar Rood-Wit bezat over iets meer conditie. Hierdoor kon er voor rust nog een gat worden geslagen. Met twee mooie aanvallen op rij wisten Arjen de Haan en Janno van Oene een gat te slaan van 8-4. Met deze russtand werden de kleedkamers opgezocht. Na de rust was het de taak om niet te verslappen. Rood-Wit vertoonde een prima veldspel en liet zien dat het afgelopen seizoen zeker progressie heeft gemaakt. Halverwege de tweede helft werd er ook een gat geslagen van zes doelpunten. Levi Gringhuis zette de stand met een korte kans op 12-6. Hierna had Rood-Wit het lastig met scoren. De heren van NKC zette nog een eindsprint in, met vier doelpunten op rij werd het nog 12-10. Rik en Niels kwamen nog het veld in voor nieuwe energie. De spanning liep nog op, maar Barbara Toebast bracht het verlossende doelpunt in de laatste minuten, 13-10.

Een verdiende overwinning op het hoger geplaatste NKC. Dit was een mooie afsluiter als laatste thuiswedstrijd op de Brink. Mede namens het vele publiek is deze overwinning tot stand gekomen. Rood-Wit 1 wil graag alle supporters bedanken en hopelijk zien we jullie allemaal volgend seizoen weer op het veld bij de wedstrijd van Rood-Wit 1. Aanstaande zaterdag wordt de allerlaatste wedstrijd gespeeld tegen NQL 1 uit Burdaard (ergens boven Leeuwarden). Hopelijk kan dit seizoen winnend worden afgesloten. De thuiswedstrijd tegen NQL werd wel winnend afgesloten.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment