thumbnail 50656359 5a00 46fe 9ff6 5c211425d522

KAMPERVEEN  - Motorcrosser Dani Heitink uit Kamperveen heeft een geweldig resultaat weten te behalen op het circuit van Ottobiano. De Husqvarna rijder had besloten om deel te nemen aan het Italiaans kampioenschap in de 85cc klasse. Voor de italianen was dit de derde wedstrijd om het kampioenschap. Doordat Heitink de voorgaande had gemist moest hij  als laatste aan de tijdtraining beginnen, maar hij pakte deze klus zeer slim aan. Het was een kwestie van geduldig zijn totdat er ruimte was om aan te zetten en dat liep wonderbaarlijk goed af. Heitink wist zelfs de snelste tijd op de klok te zetten. Nadat hij de baan afkwam werd hij opgewacht door de wedstrijdleider die Dani de Fashion Bike Troffee overhandigde voor zijn pole position. Zo was de eerste prijs binnen.

Op zaterdag werd ook de 1e manche verreden waarvan de start gepland stond op vijf uur. Dani voelde zich super goed en had al laten zien dat hij op deze zandbaan geweldig goed uit de voeten kon. Eindelijk kon de strijd beginnen, al had Heitink even pech tijdens de start. Hij schoot met zijn voet van de voetstap waardoor de motor al doorschakelde.  Hij wist dit echter snel te corrigeren. Hij begon als 10e aan de race maar in een mum van tijd maakte hij een inhaalslag en schoof door naar een 6e plaats en vervolgens naar positie vier. Dani kreeg kreeg vleugels en nam halverwege de wedstrijd de leiding en gaf die niet meer uit handen.

Op zondag was er opnieuw een training en wederom kwam de snelste tijd  op naam van Dani. Heitink stond op scherp voor de 2e manche. Na het vallen van de starthekken zag het aanwezige publiek dat deze jonge Nederlander wel eens met de hoofdprijs aan de haal kon gaan. Dani wist zelfs een holeshot te pakken en er was geen houden aan. De juiste lijnen konden in hoog tempo worden gereden en Heitink reed een perfecte wedstrijd en zijn eigen race. Na deze zegereeks werd duidelijk dat de het Jonge motorcross talent na afloop de hoofdprijs in ontvangst mocht nemen. Daarna barstte het feest los en liet Heitink weten: ‘Dit was voor mij een geweldig weekend. Alles klopte dit keer. Dit was voor mij een circuit waar ik me prima thuis voel’.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment