mar

OLDEBROEK - Dinsdag behaalde Manoek van Ewijk uit Oldebroek met haar pony Darlinca het Nederlands Kampioenschap in de hoogste klasse bij de enkelspan pony’s, de ZZ dressuur op het NK Hippiade in Ermelo.

Manoek van Ewijk neemt regelmatig deel aan regionale wedstrijden en mocht op basis van de behaalde resultaten op het Districtskampioenschap dressuur-vaardigheid van mendistrict Oost, waar ze ook de titel in de ZZ dressuur won, deelnemen aan het NK.

Met haar pony is dit haar eerste nationale titel in de klasse ZZ dressuur Zij heeft de pony zelf opgeleid en naar dit niveau gereden. Darlinca is nu 13 jaar en Manoek is met haar begonnen toen de pony 7 jaar oud was. Twee jaar vielen er tussenuit vanwege het herstel na een ongeluk.

De pony is zelf gefokt en ze is ook met haar moeder in de ZZ klasse uitgekomen en heeft met haar veel succes behaald.

Manoek was met Darlina kampioen in de B dressuur tijdens de eerste Hippiade in 2016 die ze met haar reed, in 2019 behaalde ze ook het podium, brons in de klasse Z dressuur en in de M vaardigheid werden ze reserve kampioen. Vorig jaar ging de Hippiade niet door in verband met de coronamaatregelen. Dit was de derde Hippiade voor Darlinca. ´En dan nu in de hoogste klasse de titel winnen, dat vind ik wel heel gaaf´, is de reactie van een dolblije Manoek van Ewijk.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment