foto Pumptrack Gelderse Road Show

OLDEBROEK / Op woensdagochtend 23 juni komt de Gelderse Roadshow naar de gemeente Oldebroek. Goed Bezig heeft dit in samenwerking met de Gelderse Sport Federatie, BOOST: Pumptrack NL en Bmoovd gerealiseerd. Oldebroek is één van de achttien Gelderse gemeenten die hier aan mag deelnemen. Binnen deze Roadshow staan de termen ‘plezier’ en ‘fun’ centraal. Het doel is om kinderen op een plezierige manier te stimuleren om met hun fietsvaardigheid aan de slag te gaan.

Pumptrack

Kinderen leren tijdens deze activiteit om beter én op een veilige manier om te gaan met hun fiets. Ze maken onder meer kennis met Pumptracks op een echte BMX fiets. Een pumptrack is een aaneengesloten circuit met bulten, die elkaar ritmisch opvolgen. Daarnaast gaan ze op hun eigen fiets verschillende challenges aan zoals slalommen en fiets tikkertje.

Programma

Voor deelname aan de Gelderse Roadshow zijn een paar groepen 5 uit Oldebroek exclusief uitgenodigd. Zij mogen deze ochtend tussen 9:00 en 13:00 uur laten zien wat ze al kunnen en leren nog meer vaardigheden. Op de pumptrack kunnen de kinderen op een aanwezige BMX fiets, een wedstrijdje houden. De drie snelste kinderen uit elke groep winnen een mooie prijs. Zij mogen op maandag 16 augustus tijdens het WK BMX op Papendal, racen tegen andere groepsgenootjes van andere gemeenten.

Meedoen

Tijdens de Gelderse Roadshow komen er twee BMX-professionals naar Oldebroek. In de ochtend zal Mitchell Schotman, de nummer twee van Nederland zijn kunsten vertonen aan de kinderen van de Regenboog, Timotheüsschool en Eben Haëzer.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment