rsz dsc9314 1200x675

OLDEBROEK  -  De eerste selectie van Bakkerij Jonker – Blauw Wit 1 keert na 6 jaar weer terug in de 3e divisie. Blauw Wit kreeg vanuit de Nevobo de vraag om een opengevallen plek in de derde divisie op te vullen. Blauw Wit grijpt deze kans met beide handen en keert daardoor volgend seizoen dus terug op het hoogste regionale niveau. Het aanbod om 3e divisie te gaan spelen kan gezien worden als een beloning voor de jonge selectie die zich vanuit de 1e klasse omhooggewerkt heeft. Gezien de groei en de potentie van het team lijkt het dan ook een logische stap om de uitdaging in de derde divisie aan te gaan. “Dit is een beloning voor het team, zeker voor de jongens die al een aantal jaar in Heren 1 spelen en bewust er voor hebben gekozen om bij Blauw Wit te blijven om met dit team door te groeien. Vorig seizoen zijn we goed gestart qua resultaat en trainingsarbeid. Voor de jonge jongens in de selectie zal het een uitdaging worden, maar het is een mooie kans om zich te bewijzen. We kunnen niet wachten op het nieuwe seizoen”, aldus trainer Felix Lopez.

Vertrouwde gezichten
De selectie voor komend seizoen is nagenoeg rond. Anthon Cornet, Reinier Boerendans, Tom de Vries, Geert Spijkerboer, Daniël van de Weg, Jordi van de Beek, Gerson van de Wetering en Sander Puttenstein maken net als de afgelopen jaren ook dit seizoen weer onderdeel uit van de selectie. Een tweetal spelers doet een stapje terug en er komen twee spelers Heren 1 versterken. Felix Lopéz blijft aan als trainer/coach.

Sjon Schipper en Rick Bakker doen stapje terug
Sjon Schipper en Rick Bakker sluiten volgend seizoen aan bij Heren 3. Routinier Sjon Schipper had voorafgaand aan het seizoen 20-21 al te kennen geven dat het zijn laatste seizoen bij Heren 1 zou zijn en hij heeft definitief besloten een stapje terug te doen naar Heren 3. Datzelfde geldt voor Rick Bakker. Hij maakte 1,5 jaar geleden juist de stap van Heren 3 naar Heren 1, maar een vervelende voetblessure zorgt ervoor dat hij eerst weer bij Heren 3 rustig gaat opbouwen. Het stoppen van Sjon en Rick betekent dat er dus ruimte is gekomen binnen de selectie.

Twee nieuwe spelers
De opengevallen plekken worden opgevuld door jeugdspeler Laurence Eibrink en Kees Jan van ‘t Ende. De 16-jarige Laurence Eibrink stak afgelopen seizoen zijn neus al nadrukkelijk aan het venster van Heren 1. In de afgelopen maanden heeft het jonge talent uit eigen jeugd flinke stappen voorwaarts gezet. Zijn ontwikkeling wordt dus beloond met een definitieve overstap naar het eerste.

Een nieuw gezicht binnen de selectie is Kees Jan van ‘t Ende. Hij maakt de overstap van VZK naar Blauw Wit. De 25-jarige Wezeper trainde de afgelopen weken al mee en heeft besloten het komende seizoen bij Blauw Wit aan te sluiten. Kees Jan kan op verschillende posities uit de voeten en voegt de nodige ervaring toe aan de jonge selectie van Blauw Wit.

Voorbereiding nieuwe seizoen
Met de komst van deze spelers bestaat de selectie van Heren 1 uit 10 spelers en is daarmee bijna rond. De stap naar de 3e divisie betekent een flinke uitdaging voor de mannen, die de afgelopen seizoenen in de (sub)top van de promotieklasse meedraaiden. Daarom zullen de mannen bijna de hele zomer doortrainen om zich voor te bereiden op de 3e divisie. Momenteel trainen de heren twee keer in de week op de beachvelden in Oldebroek. Medio augustus zullen de mannen de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de zaal gaan starten.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment