vlnr Sylvain Dennis en Dinand IMGL0916 JavO

Door Jan van Ommen

WEZEP – Gertjan van der Wal, bestuurslid technische zaken van voetbalvereniging WHC, heeft drie jonge WHC-ers toegevoegd aan de eerste selectie. De drie Wezepers hebben een aantal jaren de jeugdopleiding van profclubs gevolgd. Dennis Akar (17) en Sylvain Vierhuizen (16) bij PEC Zwolle en Dinand Burgmeijer (17) bij Go Ahead Eagles in Deventer. Goed gemotiveerd beginnen ze in Wezep aan een nieuwe uitdaging met Stef van Oene als voorbeeld, die vorig seizoen met succes de overstap van de PEC Zwolle-jeugd naar WHC maakte.

Ze hebben geroken aan het betaald voetbal. Dennis Akar eerst een jaar bij FC Twente en daarna zes jaar bij PEC Zwolle. Dennis woont op steenworp afstand van het sportpark. Zijn vader Bülent Akar is komend seizoen hoofdtrainer van Owios, na eerder als zodanig actief te zijn geweest in Oosterwolde en Hattem. Ook is Bülent Akar nog assistent-trainer geweest bij WHC.

Sylvain Vierhuizen, de jongste van het trio, komt uit een in Wezep bekende voetbalfamilie. Zijn opa Dirk Vierhuizen maakte in de zestiger en zeventiger jaren deel uit van de hoofdmacht op sportpark Mulderssingel en ook zijn vader Gerco Vierhuizen was rond de eeuwwisseling jarenlang een gevreesde verdediger en centrale middenvelder bij WHC. Dinand Burgmeijer heeft vier jaar lang geproefd aan de opleiding van Go Ahead Eagles. De specialiteiten van Dinand zijn snelheid en voorzetten op maat geven.   

In koor zeggen ze alle drie profijt te hebben van de uitstapjes naar de betaald voetbal organisaties en daar vooral op technisch gebied veel geleerd te hebben. Ze zijn goed gemotiveerd en kijken uit naar de hernieuwde kennismaking met jongens waar ze in het verleden mee speelden op sportpark Mulderssingel.

Van Dennis Akar werd het contract niet verlengd bij PEC Zwolle, terwijl Sylvain Vierhuizen en Dinand Burgmeijer zelf beslist hebben terug te gaan naar WHC. Voor de drie jonkies geldt ook dat ze bij de bvo’s het plezier in het voetbal missen en dat terug hopen te krijgen bij WHC.

Selectie compleet

Gertjan van der Wal zegt de selectie zo goed als ’rond’ te hebben met de komst van Dennis, Sylvain en Dinand. Nieuw bij WHC zijn voor komend seizoen verder: Jari Mooij (Alcides), Joost Krijns (Excelsior ’31) en Sander Krijns (Scherpenzeel). Hoofdtrainer Richard Karrenbelt heeft komend seizoen de beschikking over zes spelers van buitenaf. 

Vertrokken: Thijs Dekker (Genemuiden), Kevin Siemelink (IJsselstreek), Mitchel Dijkhof (VVOG) en Haico Epe (FC Horst).

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment