thumbnail 032 SPORTIEF ZIJN ZEKER WETEN MAANDAGAVOND 3 MEI 2021 V1.1

Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma Sportief Zijn Zeker Weten te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat samen met Evert van ’t IJssel in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport. In deze uitzending praat Dirk Jan Grootkarzijn met Harry van Putten over de prachtige beelden van voetbalvereniging OWIOS die online komen. Met Robert Leferink praat Dirk Jan over het niet doorgaan van de Dutch Masters of Motocross. Betekent dat voor Stichting Circuit Oldebroek dat er pas in 2022 weer activiteiten zijn?

De afgelopen week ging Evert van ‘t IJssel in gesprek met de voorzitter van  Motorsportvereniging Noordoost Veluwe, Gerrit-Jan Vierhuizen. In 2020 was het de laatste keer dat beide heren met elkaar aan tafel zaten. Beiden keken zeer positief naar het jaar 2021, maar door de corona is daar nog niet veel van gekomen. De voorzitter liet weten dat desondanks zeer belangrijke zaken zijn ondernomen. Ook het administratieve gedeelte is flink op de schop gegaan en dat komt ten goed aan alle rijders die naar het Gelderse circuit komen. Over wedstrijden hoeft men voorlopig niet na te denken laat Vierhuizen weten, daarvoor zijn de regels te strak. Toch heeft hij nog iets op het programma staan in het pinksterweekend.

Evert van ’t IJssel ging met Henk Bloemert uit Staphorst op de fiets om het circuit Keizersveld weer in beeld te krijgen. Na afloop van het gesprek geeft Henk dat hij circuit Keizersveld niet echt meer kan herinneren. Op 16-jarige leeftijd stapte Bloemert op de crossmotor en hij had de smaak al snel te pakken en reed ook al vrij snel onder de vlag van de K.N.M.V.

Henk stapte tijdens de opname op zijn mountainbike om het volledige circuit nog eens af te leggen. Bij terugkomst gaf Bloemert aan dat hij zich het circuit nu weer wist thuis te brengen.

Henk had een druk motorcrossschema, maar was er tijd dan kwam hij naar Keizerveld. De Sint-Nicolaas beker, waar hij supertrots op is, vindt hij nog terug in een doos.  Pratend over de gezelligheid rondom de baan, is hij vol lof. Bloemert was een A rijder en vertelt dat Jerry Klaaysen een zeer nette rijder was, maar ook een strijder. Henk heeft ook op hoog niveau gereden en moest het destijds opnemen tegen Kees van de Ven, Gerard Rond en zo rollen er nog steeds meer namen over zijn tong. Bij een clubwedstrijd was de druk niet zo groot. Bij een grote wedstrijd ging het namelijk echt om de punten. Toen Bloemert 30 jaar werd was het afgelopen met de motorcros. Het leek het over en uit, maar Bloemert heeft nog veel meer beleefd.

De uitzending is ook via internet te beluisteren: www.locofm.nl/live

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment