thumbnail Keizersveld met Jan Berghorst

Evert van ’t IJssel gaat in deze uitzending in gesprek met Jan Berghorst die Keizersveld omschrijft als “een goede leerschool”.Evert bezocht hem thuis in Wapenveld. Jan was actief op het oude circuit van Keizersveld en heeft daar heel wat bekers gewonnen. Berghorst kwam op jonge leeftijd in Heerde terecht. Hij hielp zijn jongere broer Gert Berghorst veel met sleutelen.  Dat vergde veel tijd waardoor hij aan het rijden zelf haast niet toe kwam, maar gelukkig ging het er toch van komen.

Berghorst begon op een 125cc, waar hij flink aan moest wennen maar toen een podiumplek in beeld kwam werd het wel even anders. Jan focuste zich meer op een goede start en had dat snel onder controle. Veel meters maken was het motto en dat wierp zijn vruchten af. Keizersveld was een super kleine baan, maar had wel iets bijzonders. 'Het was een zeer smal circuit, maar daar kon je wel zeer veel van leren,' laat Berghorst weten. Even later kwam de overstap van de 125cc naar de 250cc B klasse. De keuze van de B klasse had een redenm Jan bleef Gert bleef bijstaan om zo alles up to date voor elkaar te hebben. Iets wat noodzakelijk was  als je buitenlandse wedstrijden moest rijden.

De 250cc B piloot Jan Berghorst wist heel wat bekers te winnen en haalde zelfs de krant. Jan vertelt dat hij in 1983 op circuit “De Bargen” de wedstrijd wist te winnen tot ieders grote verbazing. Een dag later stond een groot artikel in de krant en dat  is hem altijd bijgebleven. Ook de Sint-Nicolaas beker, die Jan wist te winnen op Keizersveld heeft een verhaal.  In 1984 stopte hij met motocrossen en zocht het bedrijfsleven op samen met broertje Gert. 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment