gert

Evert van ´t IJssel sprak in het kader van het item “De Tijd van Toen op Keizersveld” met motocrosser Gert Berghorst, die altijd voor de winst ging op Keizersveld. Evert zette koers richting Wapenveld en kwam aan bij de woning van de 59-jarige Gert Berghorst. Berghorst is wat laat begonnen als motorcrosser. Hij was 17 jaar. Gert begon op een Kawasaki en stapte later op een Suzuki, maar reed ook op andere merken. ´Keizersveld was een prachtig circuit,´ laat Gert weten, die maar een doel voor ogen had, winnen. Namen als Teunis Ramaker komen voorbij. Al snel was Berghorst een A rijder en op 19-jarige leeftijd al senior, dit had hij mede te danken en zijn broer Jan.

Als je vraagt of hij nog mensen kent van het vroegere bestuur, dan komen er geen namen bij hem op. Gert was altijd met de wedstrijd bezig. Dinand Zijlstra was een groot idool voor Berghorst. Zat Berghorst niet op de motor dan was hij wel aan het trainen, hij had er alles voor over. Tevens wist Gert al snel een H nummer te halen en hij kreeg daardoor met de grote toppers van Nederland te maken. Ook wist hij een bijzondere beker te winnen.

In 1984 stopte Gert met motorcrossen en stapte hij over naar de Enduro sport. Dat had een reden. Berghorst liet zien dat hij ook daarin zijn mannetje wist te staan. Hij wist zelfs in 2012, 2013 en in 2014 Nederlands kampioen te worden. Het bijzondere was dat in 2014 Gert samen met zijn zoon Jordie op dezelfde dag de titel wisten te pakken. ´ Ja, dat is iets wat ik ook nooit zal vergeten, ´ laat hij weten. Maar Gert heeft nog veel meer te vertellen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment