thumbnail 028 SPORTIEF ZIJN ZEKER WETEN MAANDAGAVOND 29 MAART 2021

OLDEBROEK– Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat samen met Evert van ’t IJssel in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport. Voor het item De Tijd van Toen op Keizersveld ging Evert van ’t IJssel in gesprek met Gert Berghorst. Ook sprak hij met de motocrosser Robert Fobbe. Dirk Jan Grootkarzijn sprak met Wim en Martijn Boerendans over de beachvolleybal bij volleybalvereniging Blauw Wit en met de voorzitter van de ATB Vereniging Oldebroek over het toegekende Nederlandse Kampioenschap Mountainbiken jeugd in 2022.

 De 20-jarige Robert Fobbe heeft de wintermaanden goed besteed door een flinke trainingsstage te ondergaan. Robert, die normaal werkzaam is bij zijn vader in het bedrijf als campermonteur, heeft toch de tijd gevonden om een uitstap van weeënhalve week te maken naar Spanje. Dit heeft hem goed gedaan laat hij weten. Met de begeleiding van Marcel Hartman erbij geeft dit een extra steun in de rug. De keus voor 2021 is duidelijk bij Robert. Met maar een doel, het goed te doen bij de ONK wedstrijden waar Fobbe met zijn 250cc Husqvarna viertakt zich bij de besten wil nestelen. Ook wil Robert bij de Dutch Masters of Motocross zich  kwalificeren. Daarnaast wil hij een poging doen om te kunnen starten bij een Europese wedstrijd, maar daar ligt niet echt zijn focus. Net zoals iedereen hoopt Robert dat er toch in wedstrijdverband kan worden gereden.

Evert sprak in het kader van het item “De Tijd van Toen op Keizersveld” met motocrosser Gert Berghorst ,  die altijd voor de winst ging op Keizersveld.

Evert zette koers richting Wapenveld en kwam aan bij de woning van de 59-jarige Gert Berghorst. Berghorst is wat laat begonnen als motorcrosser. Hij was 17 jaar. Gert begon op een Kawasaki en stapte later op een Suzuki, maar reed ook op andere merken. ´Keizersveld was een prachtig circuit,´ laat Gert weten, die maar een doel voor ogen had, winnen. Namen als Teunis Ramaker komen voorbij. Al snel was Berghorst een A rijder en op 19-jarige leeftijd al senior, dit had hij mede te danken en zijn broer Jan.

Als je vraagt of hij nog mensen kent van het vroegere bestuur, dan komen er geen namen bij hem op. Gert was altijd met de wedstrijd bezig. Dinand Zijlstra was een groot idool voor Berghorst. Zat Berghorst niet op de motor dan was hij wel aan het trainen, hij had er alles voor over. Tevens wist Gert al snel een H nummer te halen en hij kreeg daardoor met de grote toppers van Nederland te maken. Ook wist hij een bijzondere beker te winnen.

In 1984 stopte Gert met motorcrossen en stapte hij over naar de Enduro sport. Dat had een reden. Berghorst liet zien dat hij ook daarin zijn mannetje wist te staan. Hij wist zelfs in 2012, 2013 en in 2014 Nederlands kampioen te worden. Het bijzondere was dat in 2014 Gert samen met zijn zoon Jordie op dezelfde dag de titel wisten te pakken. ´ Ja, dat is iets wat ik ook nooit zal vergeten, ´ laat hij weten. Maar Gert heeft nog veel meer te vertellen.

De uitzending is ook via internet te beluisteren: www.locofm.nl/live

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment