thumbnail 027 SPORTIEF ZIJN ZEKER WETEN MAANDAGAVOND 22 MAART 2021

WEZEP– Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 is het programma “Sportief Zijn Zeker Weten” te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat samen met Evert van ’t IJssel in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport. Voor het item De Tijd van Toen op Keizersveld ging Evert van ’t IJssel naar Freddy Lindeboom. Dirk Jan Grootkarzijn sprak met de wethouder van de Gemeente Oldebroek Bob Bergkamp en bracht een bezoek aan de ploegleider van het Allinq-Krush IJsselstreek wielerteam.

Met de wethouder van Oldebroek Bob Bergkamp wordt ieder kwartaal gesproken over de ontwikkelingen binnen de sport. In deze uitzending komen diverse onderwerpen voorbij, van voetbal tot zwemmen en het sportakkoord Oldebroek. De ploegleider van het Wielerteam van Wieler Vereniging de IJsselstreek Marc Zonnebelt vertelt over de voorbereidingen van het komend seizoen. De ploeg heeft niet stil gezeten, is versterkt en heeft op dit moment de trainingen weer hervat.

Evert van ‘t IJssel ging over het Keizersveld in gesprek met Freddie van Lindeboom, die in de volksmond vaak als Fred wordt aangesproken. Evert sprak met hem over zijn belevenissen als vlaggenist.

‘Na een paar keer heen en weer bellen met Fred Lindeboom spreken we af om samen naar het circuit van Keizersveld te rijden. U zou haast denken wie is deze man eigenlijk, nou Lindeboom was namelijk een jaar of zestien toen hij voor het eerst het circuit bezocht. Hij is daar min of meer gekomen door zijn broer, maar ook doordat bij hem in de straat een motorcrosser woonde, Henk Mulder. Mulder trok in die tijd veel op met Addie Kalf en zij zijn nog steeds vrienden. Fred was eigenlijk in eerste instantie een toeschouwer en fan van Mulder, maar werd later benaderd door een van de bestuursleden van de motorcrossclub. Fred kreeg destijds de vraag of hij zou willen vlaggen op een bepaalde post en was het antwoord van een volmondig ja, want de rijders moesten toch wel veilig over het circuit kunnen rijden.

‘Ik kreeg een korte uitleg en daarna de gele vlag in mijn handen gedrukt’. Dit kon allemaal in die tij,’ laat Lindeboom weten. ‘Tegenwoordig moet je echt een cursus volgen en zijn de veiligheidseisen wel flink aangescherpt. De geboren Wezeper heeft dit ondervonden op circuit ‘De Bargen’, waar hij als vlaggenist heeft gediend. Maar Fred wilde eigenlijk meer en dat was zelf eens op een crossmotor stappen. En ja hoor, hij kreeg de kans om op de machine te stappen van Henk Mulder. Hoe dat allemaal afliep,  dat hoort u uit de mond van de inmiddels in Oldebroek wonende Fred Lindeboom zelf.

De uitzending is ook via internet te beluisteren: www.locofm.nl/live

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment