ARNHEM - In de strijd onderin de tweede klasse heeft Hatto-Heim drie belangrijke punten gepakt. Tegen ENC Arnhem 4 werd het 7-8 voor de formatie uit Hattem. Hatto-Heim begon goed en pakte in de eerste periode een goede voorsprong. Deze werd tot het einde verdedigd al kwam de thuisploeg nog gevaarlijk dichtbij.

Hatto-Heim trad in Arnhem aan met twee spelers uit het tweede team. Door enkele afzeggingen was de aanvoerder genoodzaakt een beroep te doen op de tweede garnituur.

ENC Arnhem opende de score in eigen huis. Daarna was het Hatto-Heim wat zeer effectief was. Rutger-Jan Rienmeijer schoot van grote afstand in de kruising, Peter Luchtenberg werkte de bal met een snelle handbeweging achter de doelman, Kevin Mulder schoot een vrije bal binnen en Peter van Grootheest liet de keeper kansloos met een boogbal.

Na 1-4 na de eerste periode vergrote Hatto-Heim de score in de tweede periode nog naar 1-5, maar daarna was het de thuisploeg wat de klok sloeg. Hatto-Heim werd onzuiver en dat gaf de thuisploeg kansen. In de tweede periode kwamen ze terug tot 3-5 en in de derde periode noteerde ENC Arnhem zelfs de 4-5 op het scorebord. De spelers uit het tweede team Christiaan Fowler en Peter Luchtenberg keerden het tij en brachten de marge weer op drie doelpunten. ENC Arnhem deed nog wel wat terug en zorgde ervoor dat met nog een periode te gaan de stand 5-7 bedroeg.

In de laatste periode was het erg spannend in Arnhem. Hatto-Heim was in de aanval onzuiver en moest hierdoor met hand en tand de voorsprong verdedigen. ENC Arnhem kwam terug tot op 1 doelpunt verschil, maar Jan-Willem Kroeze gaf Hatto-Heim weer wat lucht door de 6-8 van afstand binnen te schieten. Arnhem verkleinde vervolgens met nog twee minuten te gaan de score naar 7-8. Dit leverde nog twee hachelijke slotminuten op, die Hatto-Heim uiteindelijk doorstond.

Volgende week speelt Z&PC Hatto-Heim in Emmeloord tegen hekkensluiter Zignea. Wederom een spannende pot in de staart van de tweede klasse.

Periodestanden:
Doelpuntenmakers: Peter Luchtenberg 3x, Rutger-Jan Rienmeijer 2x, Peter van Grootheest 1x, Christiaan Fowler 1x, en Jan-Willem Kroeze 1x.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment