toertocht atb

OLDEBROEK - De dertiende toertocht van de ATB-vereniging oldebroek werd zaterdag onder uitstekende, maar koude omstandigheden verreden. Een ruim 550 enthousiaste gingen van start voor een gevarieerde tocht door het zuidwestelijk deel van de gemeente oldebroek met enkele pittige uitdagingen, onder hen ook veel jeugdleden van de vereniging. Het lukt de organisatie elke keer goed om iedere tocht een eigen karakter te geven, met een steeds wisselend parcours en voldoende uitdagingen voor de beginnende en gevorderde mountainbiker.

De deelnemers konden kiezen uit een tocht over 25 of 45 kilometer. Het overgrote deel van de MTB'ers koos voor de langste afstanden. Het aangenaam najaarszonnetje zorgde in het tweede deel van de tocht voor ideale omstandigheden.

Dat betekende overigens niet dat de tocht per definitie een makkie was. Vooral het circuit de Bargen dat in tegengestelde richting werd gereden, werden de technische vaardigheden uitgetest. Bij het ravitailleringpunt kon men even op adem komen en de koude handjes en voetjes kon weer op temperatuur worden gebracht door een gezellig hardvuurtje in een van de vuurkorven.

Ook werd de inwendige mens weer verzorgd met vele krentenbollen en liters bouillon. Het aantal deelnemers lag ongeveer gelijk aan dat van de vorige toertocht in 2013. Wij denken dat wij met dit aantal deelnemers nu wel zo'n beetje aan het plafond zit. Het blijft redelijk stabiel en voor ons goed te verwerken. Opvallend is wel dat de toertochten een grote aantrekkingskracht hebben op mountainbikers uit heel Nederland.

Je ziet veel fietsers die geen lid zijn van de club meedoen in groepjes. Ook doen er steeds meer kinderen en vrouwen mee. De populariteit van mountainbiken groeit nog steeds en wat wij voorzien, verbroedering via de sport, gebeurt, en dat is prachtig om te zien aldus het bestuur van de organisatie hier doe je het allemaal voor. Incidenten deden zich niet voor.

Graag willen wij uw aandacht vragen voor ons volgend evenement dat aanstaande zaterdag alweer op het programma staat en dat is de derde wedstrijd voor de Stouwdamcup, de eerste twee waren bloedstollend spannend, wat de derde wedstrijd ons gaat brengen moet u eigenlijk zelf komen zien op het sportpark Stuivezand.

Ook noteer 30 en 31 december in uw agenda dan sluiten wij het jaar af met een tweedaagse vol, sport, ontspanning, amusement en muziek. Binnenkort veel meer info over dit spektakel op onze website: www.atb-vereniging-oldebroek.nl  

Voor de foto's zie Facebook pagina van Sikke Foto's

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment