JAN

HATTEMERBROEK - Evert van ‘t IJssel pakte de camera en reisde af naar Wapenveld waar hij in gesprek ging met Jan Oldenhof. Op jonge leeftijd ging Jan Oldenhof uit Heerde op een zaterdag even een kijkje nemen op het Veluwse circuit Keizersveld., dit was eind jaren zeventig.  Oldenhof kwam kijken naar Jaap Bredenhof uit Heerde, die in die tijd al een grote naam had in de crosswereld. Jan was al snel besmet met het crossvirus en kocht diezelfde dag nog samen met zijn vader een motor bij Jannes van ‘t Ende. Het werd een Italjet met versnelling, waar Oldenhof voor het eerst mee door het zand scheurde. Daarna was Jan in verschillende klassen te zien, van mini automaat tot de 80cc grote wielen klasse, ook maakte Jan de stap naar de KNMV.

Jan vertelt: ‘Keizersveld vond ik een zeer zware baan waar je door diepe gaten heen moest rijden en je soms er alles aan moest doen om in de benen te blijven. Vooral het stuk langs de Keizersweg richting de A50 daar had ik zeer veel moeite mee. Ik mag nog graag met mijn mountainbike over het oude circuit heen fietsen en dan komt alles weer boven drijven. Maar ook aan dingen die ik liever niet had gewild, want dan zie ik mij zo weer met mijn motor op een van mijn mede coureurs  springen, die vlak achter de springschans was gevallen. Dit gebeurde destijds in de 80cc klasse’.

Maar ondanks dat heeft Jan Oldenhof een plezierige tijd beleefd op Keizersveld en hij zou er nog wel een keer willen rijden.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment