OLDEBROEK - Het eerste herenteam van Blauw Wit heeft afgelopen zaterdag opnieuw een nederlaag geleden. In de thuiswedstrijd tegen HVV hadden de Oldebroekers geen kans op setwinst, waardoor de ploeg uit Hattem er met de volle buit vandoor ging.

Coach Hans Benschop kon nog steeds niet beschikken over de geblesseerde André Polinder en daarom werd Eibert van Hattem uit Heren 2 aan de selectie toegevoegd. En natuurlijk niet te vergeten onze twee spelers van de week; Mark Groothuis en Tim Jonker!

Typerend voor heren 1 dit seizoen is de achterstand die elke wedstrijd weer op het scorebord staat in de eerste set. Ook tegen HVV was dit het geval. HVV bleek vooral een ervaren team en speelde degelijk volleybal. Blauw Wit daarentegen had moeite om het niveau vast te houden, waardoor het spel vele pieken en dalen kende. In de eerste twee sets kreeg Blauw Wit de zaken passend niet op orde, waardoor HVV gemakkelijk de eerste 2 sets kon opeisen.

In de derde set ging Blauw Wit zelf wat beter spelen en dat resulteerde zowaar in een voorsprong. De opdracht om ‘setjes te pakken’ leek dan ook te gaan lukken. Ware het niet dat HVV met een sterke serviceserie die voorsprong van 4 punten voor Blauw Wit, in één klap teniet deed. De Blauw Witten kregen de zaken niet meer op orde waardoor ook de derde set naar HVV ging. Opnieuw kreeg Blauw Wit de opdracht mee om toch een set te pakken. Met wat positionele wijzigingen probeerde coach Hans Benschop nieuw elan in de ploeg te brengen. Maar Blauw Wit kon simpelweg niet aanhaken bij HVV en moest zijn meerdere erkennen in de ploeg uit Hattem. Daardoor eindigde de wedstrijd in een 0-4 verlies.

Voor Blauw Wit resteert er nu nog één wedstrijd voor de winterstop. De Blauw Witters spelen nog een uitwedstrijd tegen het in de subtop geklasseerde SSS uit Barneveld. Voor Blauw Wit komt de winterstop misschien wel als geroepen. Er is dan de tijd om te herstellen van de nodige blessures en pijntjes. Om na de winterstop op zoek te gaan naar de vorm van de voorbereiding en om strijdend de 2e seizoenshelft in te gaan!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment