OOSTERWOLDE - Ook de zesde thuiswedstrijd van deze competitie wist VSCO’61 de volle winst binnen te halen. Tegen opponent Prins Bernhard uit Uddel werd een afgetekende 7-0 overwinning behaald. Daarmee werd sportief revanche genomen op de 3-1 nederlaag tegen EZC’84, een week eerder. Opvallend feit in deze wedstrijd was dat de doelpunten door zeven verschillende spelers werden gemaakt.

Alleen in de eerste tien minuten van de wedstrijd kon Prins Bernhard nog enigszins tegenstand bieden. De eerste goede mogelijkheid kreeg Gert Schreurs, zijn schot van afstand stuitte echter op een tegenstander. Dezelfde Gert Schreurs wist na een kwartier spelen wel de score te openen. Uit een goed genomen corner van Remco van ’t Hul wist hij met het hoofd het net te vinden. Hierna brak een periode aan van eenrichtingsverkeer richting het doel van de Uddeler doelman. Maar de kansen en mogelijkheden, die de kanaries vaak na goede combinaties creëerden, werden helaas niet omgezet in doelpunten. Deels door te gehaast spel en onnauwkeurigheid. Maar ook de keeper van Prins Bernhard kon voor de pauze een aantal keren groter onheil voor zijn team voorkomen.

Bij een van de spaarzame uitvallen van de gasten mocht VSCO’61 van geluk spreken dat een van de voorwaartsen van Prins Bernhard alleen voor doelman Arjan ten Klooster naast schoot. Direct hierna kreeg Martijn Pluim, die ook al eerder in kansrijke positie naast had gekopt, twee goede kansen. Eerst schoot hij tegen een tegenstander op en even later stond de lat succes in de weg.

Vlak voor de thee wist Remco van ’t Hul echter het verzet van Prins Bernhard definitief te breken. Met een strakke schuiver, na goed voorbereidend werk van Gerwin de Leeuw, liet hij de goalie kansloos.

Na de hervatting kwam Prins Bernhard niet meer in het verhaal voor. De ene na de andere aanval golfde op het doel van de gasten en hun verdediging werd keer op keer uitgespeeld. In de 52e minuut was het eerst Martijn Pluim die vanaf links met een prachtige lob de doelman verschalkte.

Nadat een aantal goede acties van VSCO’61 niet met een doelpunt werden bekroond was het in de 72e minuut opnieuw raak. Gerwin de Leeuw strafte verkeerd uitverdedigen van Prins Bernhard genadeloos af. Even later was het opnieuw raak toen Dominique van de Grift, in het veld gekomen voor Jan van ’t Oever, de eveneens ingevallen Jesse Rietberg (voor Martijn Pluim) in stelling bracht: 5-0.

Remco van ’t Hul werd nog vervangen door Bart Jan de Zwaan. Deze laatste wist ook te scoren. Jesse Rietberg stelde hem daartoe in de gelegenheid na een goede actie tot op de achterlijn, waarna de voorzet eenvoudig achter de doelman kon worden gewerkt. Voordat arbiter Wim Weuring uit Westenholte voor de laatste maal floot, wist Dominique van de Grift, na een goede combinatie van Gert Schreurs en Gerwin de Leeuw, de eindstand op 7-0 te brengen.

Volgende week speelt VSCO’61 in en tegen debutant Vierhouten. De wedstrijd op sportpark Horsterhoek begint om 14.30 uur

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment