vios-owios

OLDEBROEK - OWIOS kan weer drie punten bijschrijven na een verdiende overwinning op VIOS Vaassen. Op een koud sportpark werd het uiteindelijke 0-3 voor de Greunen.

In het begin van de wedstrijd pakte VIOS het initiatief, maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. De eerste grote kans was voor OWIOS, het was Bennie Veldhoen welke Cornell Balk diep stuurde aan de linkerkant.

Foto: Gerlien Hoogland

Hij gaf een perfecte voorzet op William van den Hul, die geheel vrij stond, alleen hij raakte de bal verkeerd en kopte over. Na 25 minuten was het wel raak voor OWIOS. Ricardo van Hooren gaf de bal diep op William van de Hul. Vanaf de linkerkant van het veld kwam hij naar binnen toe, passeerde vier spelers en schoot vervolgens vanaf ongeveer 20 meter de bal onhoudbaar achter keeper Selcuk van VIOS.

Na de rust kwam VIOS weer iets beter uit de startblokken maar ook konden zij nu geen grote kansen creëren. De verdediging stond vandaag als een huis. OWIOS voetbalde zich steeds beter in de wedstrijd. In de 66e minuut kwam Henk Scheffel in het veld voor Erik van Haagen. OWIOS probeerde via de snelheid van Scheffel we wedstrijd via de omschakeling in het slot te gooien. OWIOS verzuimde dit echter om te doen en kreeg diverse grote kansen. De grootste kans was in de 71e minuut. Van den Hul zette Henk Scheffel vrij voor de keeper, maar hij kreeg de bal in twee keer niet voorbij de keeper van VIOS.

In de 85e minuut kwam de bevrijding. Balk gaf goede bal diep op Van den Hul. Deze kwam naar binnen toe en wou schieten maar het schot werd geblokt door de verdediger van VIOS. De bal kwam voor de voeten van Henk Scheffel die zich niet bedachte en beheerst de bal binnenschoot. De zege kon OWIOS niet meer ontgaan. In de 90e minuut scoorde Cornell Balk nog de 3-0 voor OWIOS. Na een mooie passeerbeweging ging hij alleen op de goal van VIOS af en beheerst ronde hij af.

Een belangrijke overwinning voor de Groen-Witten. De overwinning was dik verdiend. Er werd gestreden voor elke meter met veel passie en inzet. Na 7 punten uit 3 wedstrijden lijkt OWIOS uit te dal te klimmen. Hopelijk kunnen er voor de winterstop nog enkele punten worden bijgeschreven. Volgende week komt koploper De Merino’s op bezoek in Oldebroek, aanvang 14.30u. De week erna speelt OWIOS de laatste wedstrijd voor de winterstop uit tegen rode lantaarndrager ESA.

Scoreverloop:
0-1 ’25 William van den Hul
0-2 ’85 Henk Scheffel
0-3 ’90 Cornell Balk

Opstelling OWIOS:
Kuiper, Boon, Nagelhout, Snoek, van Hooren, van ’t Hul, Mensink, van Haagen, van den Hul, Veldhoen ©, Balk

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment