Door Wout Ramaker

WEZEP - Kon WHC verrassen tegen de gedegen mede koploper in de hoofdklasse C, ACV? Sinds de uitwedstrijd in Emmeloord tegen Flevo Boys speelt WHC een behoudender systeem en vanaf dat moment gaat het al is het met vallen en opstaan steeds beter met de ploeg van WHC trainer André Blom. Het zelfvertrouwen is groeiende en het geloof in eigen kunnen ook.

Keihard werken en positioneel goed staan is het credo. Zo ook tegen ACV dat er eigenlijk niet echt aan te pas kwam. Ze creëerden weinig tegen de onverzettelijke collectieve blauwwitte muur. De gevaarlijke aanvallers van ACV Edu de Jonge Rosa en Robin Mulder lagen aan banden en dat was zeker de verdienste van WHC die het elke goede tegenstander moeilijk kan maken. Zeker als het in de omschakeling lukt om tot scoren te komen. Caleb Rahajaan was nog geschorst. Aderlating was het ziek zijn van Raoul Jessurun. Peter Drolenga is herstellende van zijn voetblessure en voor de rest was iedereen inzetbaar, inclusief A junior Mitchel Dijkhof.

De wedstrijd:

De eerste mogelijkheid diende zich aan voor WHC toen Ibrahim Tuncer vrij kwam op links na een snel genomen vrije trap van Jurian van den Brink. Echter zijn doelpoging zwaaide af ruim naast het doel. Even later was het Jeffrey van Amersfoort die met een overtreding een aanval van ACV af moest stoppen. WHC zocht steeds de diepte naar de twee spitsen Kevin Olaria en Tuncer maar ACV stond goed en gaf weinig ruimte weg. De meest opvallende speler van ACV Angelo Cijntje kwam vaak dreigend op langs de rechter kant maar ACV wist geen raad met de soms goede voorzetten. Gill Gobel wist 1 keer zijn hoofd tegen een voorzet te krijgen maar Wezeper doelman Jasper Kuiper lette goed op. In die fase had ACV wel het meeste balbezit maar speelde WHC aardig. Jurian van den Brink mistte toch een behoorlijke schiet kans na afleggen van Tuncer maar werd gesmoord. ACV probeerde het wel, uit een vrije trap schoot John van Dalen niet ver naast.

ACV bleef rond tikken ook als men in schiet positie was en steeds konden de blauwwitte verdedigers er tussen komen. Ook toen net na het half uur Jeffrey van Amersfoort in balbezit kwam. Ibrahim Tuncer begon op eigen helft aan een lange sprint. De bal werd aangespeeld en de Classic run of Tuncer was geboren. Hij liep zijn tegenstander eruit en kwam via de zijkant het strafschop gebied binnen. Kevin Olaria haakte wel aan maar Tuncer besliste om zelf te schieten. Het schot ging onder de uitgekomen Ben Wormmeester door in de lange hoek 1-0. Een paar tellen later was het weer Ibrahim Tuncer die zijn tegenstander de hakken liet zien. Nu zocht hij Roan Admiraal die met binnenkant voet een te zacht rollertje produceerde. ACV probeerde wel de schade snel te herstellen maar elke aanval smoorde, ook toen Robin Mulder en Edu de Jonge Rosa samen richting doel liepen maar WHC doelman Kuiper was er als een duveltje uit een doosje bij. Jesse Betaze verlengde nog een bal voor dat Robin Mulder gevaarlijk werd met het hoofd.

Tweede helft:

ACV kwam getergd uit de kleedkamer, dus het was oppassen voor WHC dat vorig seizoen met de rust met 2-0 voor stond maar werd weggespeeld in de tweede helft. Een inzet van Westenbring werd door Kuiper over de lat gelift. Mulder kwam even later in koppositie maar het werd hem door Betaze erg lastig gemaakt. Overigens is Betaze een blok aan het been van Mulder de laatste twee seizoenen. Even dreigde Jonathan van Marle die steeds meer de baas op het middenveld werd door te breken doormiddel van een overtreding wisten de ACV verdedigers hem af te stoppen. ACV trainer Hans de Jong probeerde met wissels het tij te keren maar WHC werd steeds brutaler en nam zowaar in die fase het initiatief mede door slordig spel van ACV. Een diepte pass van van den Brink op Ibrahim Tuncer werd door doelman Wormmeester ver buiten de eigen zestien met een sliding onschadelijk gemaakt.

Mitchel Dijkhof speelde misschien een minder opvallende rol maar was zeker belangrijk voor WHC. Zijn vrije trap werd in de rebound door Admiraal via een verdediger naast geschoten. Het was ook Dijkhof die met een doelpoging tegen de arm van een verdediger aanschoot, de scheidsrechter liet doorspelen. Dijkhof bracht de bal bij Kevin Olaria die de vrijstaande Jurian van den Brink vond en kopte WHC op een 2-0 voorsprong. Robin Mulder dacht met een leep omhaaltje doelman Kuiper te verrassen maar weer stond Kuiper op zijn post. In de 80.e minuut een vrije trap voor ACV na een vermeende overtreding van Betaze op Mulder. John van Dalen schoot langs de muur in de hoek van de keeper en scoorde de aansluittreffer 2-1. Een fout die fataal kon zijn maar WHC vocht voor wat het waard was. ACV zette vol aan, een omhaal van van Dalen wist Kuiper onschadelijk te maken. Vlak voor tijd een mega scrimmage voor het doel van WHC. In drie instanties wist de verdediging de bal op te ruimen en zo won WHC verrassend van mede koploper ACV en zeker niet onverdiend.

Om aansluiting bij de middenmoot te krijgen zou 4 of 6 punten wenselijk zijn voor de winterstop. Maar Excelsior'31 zal een moeilijk opstakel zijn maar gezien het spel van WHC is niets meer onmogelijk. WHC besluit de eerste helft van de competitie met een thuiswedstrijd tegen WVF uit Westenholte. Tot volgende week.

Film: WHC tv

Voor het gehele bericht, klik HIER

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment