thumbnail IMGL0489B

WEZEP – De voetballende broers Sander (30) en Joost (27) Krijns uit Deventer spelen volgend seizoen op sportpark Mulderssingel van zaterdag eersteklasser WHC in Wezep. Sander staat nu als centrumspits onder contract bij hoofdklasser Scherpenzeel en Joost is als centrale verdediger actief bij derde divisionist Excelsior ’31 in Rijssen. Gertjan van der Wal, bestuurslid technische zaken van WHC, is blij met de komst van het tweetal uit Deventer: ”Beiden willen zich sterk maken om WHC terug te brengen in de hoofdklasse.”

Bijna in koor bevestigen de twee nieuwe spelers van WHC dat ze alles op alles willen zetten om WHC terug te brengen in de hoofdklasse. ”Een grote club als WHC hoort minimaal in de hoofdklasse te spelen,” zegt Joost. Sander onderstreept dat en voegt er aan toe dat hij komend seizoen streeft naar 20 doelpunten voor de Wezepers.

Familie

Een belangrijke reden voor de twee broers om voor WHC te kiezen is ook de familie. Sander: ”Onze ouders en ook opa en oma komen vaak naar ons kijken als we voetballen. Nu we bij twee verschillende clubs spelen moeten ze altijd kiezen. WHC wil ons beiden naar sportpark Mulderssingel in Wezep halen en dat vinden Joost en ik belangrijk want het is al enkele jaren onze wens om in dezelfde shirts te spelen.” Sander zegt dat het voor hem ook mee speelt dat Scherpenzeel is ingedeeld in de hoofdklasse A. ”Dat betekent dat we veel wedstrijden rond Rotterdam spelen en dat staat me ook tegen.”

Het tweetal heeft goede ervaringen aan de periode dat ze samen bij CSV Apeldoorn speelden, onder leiding van Peter Boeve.

Clubs

Sander is begonnen in de jeugd van Helios in Deventer. Daarna heeft hij de overstap gemaakt naar de jeugd van Go Ahead Eagles, vervolgens terug naar de B- en A-junioren van Helios, één seizoen naar de Koninklijke UD in Deventer, vijf jaar naar Helios, vijf jaar naar CSV Apeldoorn en nu één jaar bij Scherpenzeel.

Joost is begonnen bij de F-jes van Helios en heeft vervolgens vier jaren zijn kunsten vertoond bij de jeugd van Go Ahead Eagles, daarna 4 jaren bij de Koninklijke UD in Deventer, twee seizoen bij CSV Apeldoorn, één jaar bij de selectie van Go Ahead Eagles, vier seizoenen bij CSV Apeldoorn en drie jaar bij Excelsior ’31. Joost zegt te hopen dat hij de komende drie/vier jaren in het shirt van WHC mag spelen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment