WEZEP - Vandaag staat de wedstrijd, op sportpark Muldersingel die om 14.30 uur begint, tussen WHC en ACV op het programma. Tegen geen enkele ploeg speelde WHC zoveel wedstrijden op het hoogste niveau in het zaterdagamateurvoetbal als tegen ACV. Een echte klassieker dus. Echter sinds de invoering van de Topklasse spelen zowel WHC als ACV een niveau lager.

WHC speelt tegen één van de 2 koplopers in de zaterdaghoofdklasse C, ACV Assen. Samen met DVS'33 Ermelo voeren zij de ranglijst aan met 22 punten uit 10 duels. Van de 5 thuiswedstrijden wist ACV er maar liefst 4 te winnen.

VVOG (3-1), CSV Apeldoorn (2-1) en WVF (2-1) werden aan de zegekar gebonden. Afgelopen zaterdag versloeg het op eigen veld het altijd lastige Staphorst met maar liefst 4-0. De enige thuisnederlaag liep men tot nu toe op tegen Harkemase Boys (0-1).

De resultaten in de uitwedstrijden zijn als volgt. Er werd gewonnen bij Drachtster Boys (0-5), Urk (0-2) en AZSV (1-2). Het speelde gelijk bij SVZW (1-1). En het ging hard onderuit bij de medekoploper op dit moment DVS'33 Ermelo (5-2).

Trainer bij ACV Assen is Hans de Jong uit De Knipe. De 51-jarige oefenmeester is de opvolger van Hendrik Oosting, die na één seizoen vertrok.

Hans de Jong heeft een lange staat van dienst als voetbaltrainer. Op amateurniveau was hij actief bij Leeuwarder Zwaluwen, maar hij werkte langdurig bij de betaalde clubs in Friesland. De Jong was bij sc Cambuur gedurende vijf seizoenen hoofd jeugdopleidingen. sc Heerenveen maakte van zijn kwaliteiten gebruik als trainer van B1 en de beloften, maar ook als assistent van de Noorse hoofdtrainer Trond Sollied. Ook maakte De Jong in Heerenveen analyses van tegenstanders en fungeerde hij voor de club als scout in binnen- en buitenland.

Topscorer bij de Assenaren is Edu de Jonge Rosa met 6 doelpunten gevolgd door Robin Mulder met 5 doelpunten. De laatste kwam de afgelopen in het nieuws..

ACV vreest voor het vertrek van aanvaller

Robin Mulder. Excelsior Maassluis is zeer gecharmeerd van de Assenaar, die vorig jaar 17 keer scoorde voor de zaterdaghoofdklasser. Volgens diverse media verkast Mulder in de winterstop al naar de zondagtopklasser. "Die verhalen kloppen niet. Het is voor 90% zeker dat ik hier het seizoen afmaak", laat Mulder weten.

"De situatie is zo. Ik ben op dit moment werkloos en op zoek naar een baan. In deze regio is dat moeilijk. Omdat mijn vriendin uit het westen komt heb ik ook daar gesolliciteerd en er is mogelijk iets in Rotterdam bij een sponsor van Excelsior Maassluis. Die man nodigde me uit voor een informatief gesprek. Dat gesprek verliep positief en de kans bestaat dat ik na dit seizoen een baan kan combineren met het voetballen daar", zegt Mulder kort na de 4-0 zege op Staphorst. "Op dit moment leven we op het salaris van mijn vriendin. Dat is geen ideale situatie. Ik moet gewoon ook werken om de huur te betalen. Als ik hier een baan kan vinden is het ook goed." (bron RTV Drenthe)

De thuiswedstrijd van WHC tegen ACV in het afgelopen seizoen was een duel met 2 gezichten en een echte thriller. Met de rust leidde WHC comfortabel door 2 doelpunten van Bunyamin Özkok en Jonathan van Marle. Hoe anders verliep de 2e helft. Halverwege de 2e helft maakte ACV de aansluittreffer door Edu de Jonge Rosa. Een kwartier voor tijd scoorde Danny Menting de 2-2 namens ACV. Vijf minunten voor tijd bracht Robin Mulder op een 2-3 voorsprong door een strafschop te benutten. Bunyamin Özkok kreeg vlak voor tijd nog een ideale mogelijkheid om WHC via een strafschop op gelijke hoogte te brengen echter hij faalde jammerlijk.

In de uitwedstrijd later in het seizoen 2013-2014 pakte WHC vrij simpel de zege. Voor WHC scoorden toen Peter Drolenga en Jonathan van Marle.

In de strijd tegen degradatie zal WHC zich niet zomaar gewonnen geven en alles op alles zetten om tegen ACV een goed resultaat te scoren. Dat WHC hiertoe in staat is blijkt wel uit de 0-2 winst eerder dit seizoen in en tegen Staphorst. Afgelopen zaterdag was WHC in Harkema dichtbij een punt echter vlak voor tijd maakten de Harekieten de 2-0 wat de nekslag bleek voor de blauwwitten. Met de uitwedstrijd tegen Excelsior'31 en de thuiswedstrijd tegen WVF nog voor de boeg gaat WHC tegen ACV voor de eerste driepunter van het seizoen voor eigen publiek. U/ jij komt hen daarbij toch ook ondersteunen / aanmoedigen!

Voor het gehele persbericht, klik HIER.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment