mat

OLDEBROEK - In de voorgaande vier jaren  organiseerde familie Van de Streek uit Oldebroek een sportieve ATB-toertocht met feestmiddag voor Stichting Matchis. Dit jaar slaan zij de handen ineen voor een corona-proof variant: de Alternatieve ToerBeleving voor Stichting Matchis!  Op de bijbehorende actiepagina is alle informatie en nieuws te lezen:

www.sterkvoormatchis.nl/actie/atbvoormatchis

Iedere sportieveling kan meedoen en maakt daarmee kans op een weekend weg.

Hoe werkt het?

  • Je wordt uitgedaagd om je eigen toertocht te fietsen, waarbij je de regels van het RIVM naleeft.
  • Je rijdt je route tussen 21 december en 31 december 2020.
  • Je maakt een foto van jouw eigen unieke ATB (Alternatieve ToerBeleving) voor Stichting Matchis en mailt deze uiterlijk 1 januari 2021 naar atbvoormatchis@gmail.com
  • Met het inzenden van een foto, ga je ermee akkoord dat deze eventueel geplaatst kan worden op de actiepagina: www.sterkvoormatchis.nl/actie/atbvoormatchis
  • De leukste foto wordt beloond met een weekend weg
  • Doneer een gift voor Stichting Matchis via de actiepagina. Ook wanneer je niet meefietst, is een gift van harte welkom.

Stichting Matchis

In 2016 kreeg Jannie van de Streek  te horen dat zij acute leukemie had. Door tussenkomst van Stichting Matchis kreeg zij in datzelfde jaar stamcellen van een onbekende donor.  Met de donorcellen mocht het een tijdje beter gaan, helaas stierf zij in 2018 toch aan de gevolgen van leukemie. De familie verloor in haar een lieve vrouw en moeder.

Per jaar krijgen enkele duizenden mensen in Nederland te horen dat ze een vorm van bloedkanker hebben. Voor deze patiënten is het krijgen van donorstamcellen vaak de laatste kans op genezing.

In herinnering aan Jannie van de Streek en de hoop op meer stamceldonoren organiseert de familie deze ‘ATB voor Matchis’.

Op de website www.matchis.nl is meer informatie over stamceldonatie te verkrijgen en  de mogelijkheid om je aan te melden zelf stamceldonor te worden.  

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment