thumbnail IMG 0002

HATTEMERBROEK - We komen aan bij de woning van Evert van Olst in Hattem, waar ik met hem had afgesproken voor een interview over het circuit van Keizersveld. Toen ik hem belde kwam er een volmondig ja van Evert, die inmiddels 68 jaar is. Van Olst is op latere leeftijd begonnen met het motorcrossen (27 Jaar) en koos voor de zijspan. In die tijd had hij veel contact met Hans Bouwmeester en die zag het wel zitten om als bakkenist naast Evert te gaan staan. Ja en dan kom je voor het eerst op een circuit als Keizersveld, waar in het begin slechts een paar zijspannen rondreden.

Vol enthousiasme doet Evert zijn verhaal over Bouwmeester waarin ook Henk Tessemaker voorbij komt (die helaas is overleden). Een lange man, maar wel een die de driewieler super in balans wist te houden.

Maar Evert was niet alleen een zijspancrosser, nee hij was ook een van de vele vrijwilligers die de handen uit de mouw stak als het nodig was. Het was super die samenhorigheid met elkaar en dat maakte Keizersveld ook zo sterk. Er kwam een moment dat Van Olst ook zijn intrede binnen het bestuur deed. Het werd er uiteindelijk  niet makkelijker op.  Men wilde het circuit weg hebben en dat gold voor meerdere crossbanen. Ja en dat voelt nog altijd een beetje wrang aan, want als je in die tijd niets had gedaan dan was het crossen dichtbij huis toch wel voorbij geweest, aldus Evert van Olst.

Dat Evert gehecht was aan Keizersveld bleek wel aan de vele foto’s die bij Evert op de tafel uitgestald lagen. Het was een tijd die hem altijd bij zal blijven. Al was het schrapen soms, maar de finishvlag ging na elke manche naar beneden totdat het doek echt viel voor het Veluwse circuit.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment