sleutel

WEZEP -  Afgelopen week is de verbouwing van de Erica Terpstrahal opgeleverd. Ook de nieuwe kunstgrasvelden en de parkeerplaats zijn klaar voor gebruik. Wethouder Sport Bob Bergkamp overhandigde symbolisch de sleutels van de sporthal aan voorzitter Wim Jansen van korfbalvereniging Rood-Wit. Zij verhuizen naar deze locatie en nemen het beheer van het complex over van de gemeente.

Foto's Alida Bosma

De werkzaamheden zijn in januari 2020 gestart en volgens planning afgerond. Het project kent een lange voorgeschiedenis. De eerste plannen om Rood-Wit te huisvesten op de locatie Erica Terpstrahal kwamen in 2010 al op tafel. In 2014 werd de gemeente eigenaar van de sporthal en het sportveld. Daarna zijn de plannen verder uitgewerkt en is met Rood-Wit overlegd over de verhuisvoorwaarden. Uiteindelijk gaf de gemeenteraad in 2019 definitief groen licht voor uitvoering van het project. Wethouder Bergkamp: “Het geduld van Rood-Wit is flink op de proef gesteld. Ik ben blij met de manier waarop we hebben samengewerkt. Veel vrijwilligers van Rood-Wit waren betrokken bij het uitwerken van de plannen en dat sloot goed aan bij onze werkwijze Oldebroek voor Mekaar. Als gemeente zijn we erg trots op het resultaat. Ik wens Rood-Wit, de andere sportclubs en de scholen heel veel succes en sportplezier in deze prachtige accommodatie.”

Nieuwe plek

Korfbalvereniging Rood-Wit zit al ruim 40 jaar op De Brink. Per 1 november 2020 verhuist Rood-Wit definitief naar de nieuwe locatie op het complex Erica Terpstrahal. Voorzitter Wim Jansen: “Wij voelden ons erg thuis op De Brink. Korfbal kent echter een buiten- en een binnenseizoen. Daarom waren wij al gebruiker van de Erica Terpstrahal. Voor het buitenseizoen was onze grote wens om te spelen op kunstgras. Omdat de gemeente kunstgras wilde aanleggen bij de Erica Terpstrahal, zagen we mogelijkheden voor sportieve verbetering. Onze leden stemden daarom in met verhuizing. Al onze activiteiten kunnen we nu op één locatie organiseren. De verbouwde hal voldoet aan onze wensen, we hebben een prachtig clubgebouw en de kunstgrasvelden zijn geweldig. Rood-Wit is klaar voor de toekomst. We zijn de gemeente daar heel dankbaar voor.”

Beheer

Belangrijk onderdeel van de afspraken met Rood-Wit was het overnemen van de dagelijkse beheertaken van de gemeente en het overdragen van de bezittingen op De Brink. Ook gaat Rood-Wit de kantine in de Erica Terpstrahal exploiteren. Onderhoud en verhuur van het complex blijft bij de gemeente. Voor De Brink maakt de gemeente samen met de buurt een plan voor een nieuwe invulling.

Feestelijke opening uitgesteld

Op 2 november is de Erica Terpstrahal officieel weer open. Door de coronasituatie is de feestelijke opening van het vernieuwde complex uitgesteld. Het plan is nu om komend voorjaar rond de start van het buitenseizoen korfbal alsnog een groot openingsfeest te organiseren, mits de coronamaatregelen dat weer toelaten.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment