volleybal

WEZEP - Kinderen die makkelijk bewegen hebben vaak de keuze om een niveautje hoger te sporten bij hun sportaanbieder. Maar hoe zit dat met kinderen die motorisch of door een beperking uitvallen bij regulier sportaanbod? Daar richten Extra Gym en Club Extra zich op; extra begeleiding die zorgt voor meer sportplezier.

Gesprek met Rob Geerdink van Goed Bezig Odebroek over Extra Gym en Club Extra in Wezep

Extra gym – Elke maandag | 15:30 tot 16:30 uur | Kamphal Wezep | 6 t/m 12 jaar Vakleerkrachten in het bewegingsonderwijs zien grote verschillen op motorisch niveau in hun gymlessen.

Rob Geerdink, vakleerkracht van Goed Bezig: “Kinderen die moeite hebben met sporten en bewegen, vinden het vaak lastig om aansluiting te vinden bij een sportvereniging. Zij ervaren hierdoor weinig succes in en plezier aan bewegen. Met een beetje hulp, wat doelgerichte oefeningen en extra aandacht kunnen zij vaak snel progressie boeken op motorisch vlak.” Kinderen zullen groeien in het bewegen zelf, maar ook in zelfvertrouwen. Club Extra – Elke woensdag | 15:30 tot 16:30 uur | Kamphal Wezep | 6 t/m 12 jaar Club Extra is een uur gym voor kinderen die geen aansluiting vinden bij regulier sport- en beweegaanbod door lichamelijke- en/of geestelijke beperking en stoornissen. Rob Geerdink hierover: “We merken dat het voor reguliere sportaanbieders moeilijk is om op deze doelgroep in te spelen. Bij Club Extra werken we in kleine groepjes en hebben we de tijd om extra te begeleiden. We bewegen op het niveau van de deelnemer. Succeservaringen en plezier zijn gegarandeerd.”

Voor iedereen moet er de mogelijkheid zijn tot sporten en bewegen. Deelnemen Deelnemen kost €2,50 per keer en een proefles is gratis. Deelnemen of vragen? Neem dan contact op via rgeerdrink@oldebroek.nl of 038 375 8658. Meer informatie en aanmeldformulier via www.goedbezigoldebroek.nl. Mochten financiën een obstakel zijn, dan kan het Jeugdfonds Sport een uitkomst zijn. Hiervoor kunt u contact ook opnemen met Goed Bezig Oldebroek

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment