WhatsApp Image 2020 09 12 at 19.08.03 3 1024x675

OLDEBROEK -  Voor de mannen van Bakkerij Jonker – Blauw Wit stond afgelopen zaterdag de tweede wedstrijd van het seizoen op het programma. In een wat vreemde ambiance in Voorthuizen zonder publiek, werden de degens gekruist met de SDS 1. De start was uitermate stroef, maar uiteindelijk nam Heren 1 wel 4 punten in de tas mee terug naar Oldebroek. Voor coach Felix Lopez viel er maar weinig te kiezen in de basisopstelling met slechts 7 beschikbare spelers, waar de selectie normaliter uit 11 spelers bestaat. Daniel van der Weg verhuisde daarom naar het midden en de van een schouderblessure herstellende Anthon Cornet moest noodgedwongen de diagonaalpositie invullen. Geert Spijkerboer, Gerson van de Wetering, Jordi van de Beek, Reinier Boerendans en libero Sjon Schipper maakten de basis compleet. Jeugdspelers Ruben Schreurs en Laurence Eibrink vormden de bank.

Blauw Wit kende een ronduit beroerde start van de wedstrijd. SDS wist Blauw Wit onder druk te zetten, waardoor de Oldebroekers er aanvallend maar moeilijk doorheen kwamen. De eerste set ging dan ook verdiend naar de thuisploeg. Blauw Wit rechtte de rug in de volgende sets. Het niveau ging omhoog en Geert Spijkerboer was in zijn eentje goed voor zo’n 15 blokpunten en nam daarmee het team op sleeptouw. Ook conditioneel waren de Oldebroekers een stuk sterker dan SDS, waar de pijp juist na 2 sets al helemaal leek leeg. Via 21-25, 18-25 en 12-25 pakte Blauw Wit uiteindelijk een vrij eenvoudige 1-3 overwining.

Met 8 punten uit twee wedstrijden kent Heren 1 een goede seizoensstart. Op 24 oktober wacht het treffen met Volta Lelystad. Aanvang is 16:30u in de Talter.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment