Heitink Varsseveld 3 okt

KAMPERVEEN -  Op zaterdag 3 oktober werd op circuit “ De Vennebulten ” in Varsseveld  de laatste wedstrijd om het open Nederlandse kampioenschap verreden voor de 85cc grote wielen klasse. Daarbij verscheen ook Dani Heitink uit Kamperveen aan de start. Een week daarvoor was Heitink te zien op zijn thuiscircuit ` de Bargen` waar spanning en druk de hoofdrolspeler waren, maar hiervanwas ditmaal bij de 11- jarige Dani niets meer van te merken.

De KTM rijder zette een prima zesde tijd op de klok in zijn tijdtraining en reed super ontspannen zijn rondjes. Dit gaf Heitink een goed vertrouwen voor de start van zijn 1e manche. Deze verliep zeer goed voor hem en hij dook als 13e de eerste bocht in en hij pakte al vrij snel het juiste ritme op. De inhaalslag kon nu worden gemaakt door Dani, die steeds meer plaatsen naar voor wist te rijden. Met een prima 9e plaats wist hij binnen te komen en Dani was dik tevreden over zijn optreden.

De weersvoorspellingen kwamen ook uit. Er was regen voorspeld en dat gebeurde tijdens de pauze en het hield  niet op. Dus betekende dit dat de baan alleen maar zwaarder zou worden en verliep de start van Dani mega slecht. Daarbij kwam, na een volle ronde te hebben gereden,  Heitink ook nog ten val en moest hij vanaf een 39e plek zijn 2e manche voortzetten. Hij wist toch op een ludiek manier zich terug te vechten naar een 18e plaats en dat in een modderbak die was ontstaan door het slechte weer. Als een moddervink kwam Dani het rennerskwartier oprijden, waar het schoonmaken kon beginnen.

Na afloop van de finalewedstrijd liet Heitink weten niet ontevreden te zijn over deze dag en hij kijkt tevens terug naar een mooi leerjaar die zeker zijn vervolg zal krijgen. Langs deze weg wil hij iedereen bedanken die hem hebben gesteund op wat voor manier dan ook. De komende maanden zal Dani Heitink zeker niet stilzitten. Hij gaat verschillende wedstrijden mee pakken, maar ook flink hard blijven trainen om zo in 2021 topfit aan de start te kunnen verschijnen.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment