RunforJoyce2020

OOSTERWOLDE -  Er kan nog steeds online ingeschreven worden voor de Run for Joyce, waarvan vrijdag 18 september op sportpark De Heughte het startschot wordt gegeven voor de achtste editie. Stichting Run for Joyce wil juist dit jaar weer een hardloopevenement neerzetten om aandacht te vragen voor gehandicapte weeskinderen in nood in China. De run is qua voorzorgsmaatregelen uiteraard aangepast op de geldende regelgeving van het RIVM en het protocol ‘Verantwoord hardloopevenementen organiseren’ van de Atletiekunie.


De voorbereidingen zijn door de corona-uitbraak anders verlopen dan andere jaren. Het in kaart brengen van de regelgeving, afstemming met betrokkenen en de vertaalslag hiervan naar de run kostte de nodige tijd en energie. Toch hoopt het bestuur van Stichting Run for Joyce weer op een mooi hardloopevenement, waarbij de afstand van 1,5 meter gewaarborgd wordt en de sfeer versoberd zal zijn.

Toch wordt er juist in deze tijd een hardloopevenement georganiseerd. Niels Visser, voorzitter van Run for Joyce, legt uit: ‘Hardlopers hebben de afgelopen weken en maanden de nodige trainingsrondjes kunnen maken, echter veel hardloopevenementen zijn afgelast. Wij vinden het mooi deze hardlopers toch de mogelijkheid te geven een goede prestatie neer te zetten tijdens een wedstrijd in de mooie omgeving van Oosterwolde’. Het is echter niet de enige en belangrijkste reden voor het evenement. ‘De omstandigheden door Corona raken iedereen, zo ook de gehandicapte weeskinderen in China. Juist nu is steun aan deze weeskinderen van groot belang. Wij verwachten met het evenement weer de nodige aandacht te kunnen geven aan de nood aldaar en hopen daarnaast door de run onze financiële steun te continueren.’

De afstanden zijn in ieder geval gelijk aan die van vorige edities. Dit betekent dat er gelopen kan worden op de afstanden 2,5, 5 en 10 kilometer. Voor de kinderen tot en met 12 jaar is het weer mogelijk hun krachten te meten op de 500 en 1000 meter. Het is nog steeds mogelijk online in te schrijven voor dit unieke hardloopevenement.

Klik hier voor de laatste informatie.

Klik hier om in te schrijven.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment