ERIK

OLDEBROEK  – Zaterdag 5 september organiseerde de ATB Vereniging Oldebroek, in deze toch wel bijzondere tijd, het Nederlandse Kampioenschap Streetrace voor mountainbikers. Een editie die veel voorbereidingen vergde. Maar de vereniging, met de vele vrijwilligers, kreeg van de overheid groen licht voor dit “corona veilig” wielerevenement.

Tijdens het NK streetrace in Oldebroek organiseert de ATB vereniging ook een leuke wedstrijd voor de 2 tot 6 jarigen. Op een stukje van het parcours rennen deze jonge wielersporters op hun loopfietsen voor een plaatsje bij de eerste drie.

Het was een dag met top en breedte sport, alle leeftijden kwamen aan het vertrek. Op het parcours rondom het raadhuisplein in Oldebroek leverde dat spannende wedstijden op. Bij het koningsnummer van de mannen was er snel een grote kopgroep, waar halverwege de wedstrijd vijf coureurs overbleven: Dennis van de Kruisweg, Erik Groen, Jeroen van Eck, Sam de Nijs, Luke Verburg. In de finale werd er op het scherpst van de snede gestreden. Erik Groen uit Apeldoorn, die al twee NK Streetraces op zijn naam had staan, ging in de sprint met eliminator specialist Jeroen van Eck uit Leuth als eerste over de streep. Hij mocht bij de huldiging de derde kampioenstrui in ontvangst nemen. Sam de Nijs uit Warmenhuizen werd derde. Dennis van de Kruisweg, die voor die tijd had aangegeven met dit deelnemersveld met een top tien plaats tevreden te zijn, finishte na een inhaalslag in de eerste ronden op een vijfde plaats. Thom van Riesen uit Elburg werd achtste, Raymond van de Kruisweg uit Oldebroek werd 17e. Juliaan Klootwijk uit Oldebroek werd 25e. De huldiging van de dit kampioenschap werd gedaan door Tinny Lommers voorzitter van de commissie of the road van de KNWU. Bij de huldiging werd hij geassisteerd door Iris Dekker.

 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment