Robert Harfsen

´t LOO -  Op zondag 6 september werd de strijd om het Open Nederlandse Kampioenschap voor de 250cc klasse voorgezet op Circuit 't Peppelenbos in Harfsen. Daar stond ook Robert Fobbe uit ´t Loo aan de start. Fobbe had er zin in en dat was te zien in de tijdtraining.  Hij wist deze tijdtraining af te sluiten met een prima 14e plek en kon zo voor de eerste manche een mooie plek uitkiezen.

Fobbe was bij de start van zijn eerste reeks redelijk goed weg en hij pakte vrij snel het ritme op en melde zich snel bij de beste twintig. Met een goede 15e plaats werd hij afgevlagd. Dit gaf de Husqvarna piloot weer zelfvertrouwen voor de start van de twede manche.

Nadat het starthek voor de tweede heat was gevallen begon Robert zeer goed en hij kwam even later als 9e door. Een plaats bij de top tien leek echt mogelijk. Maar na twee ronden te hebben gereden remde Fobbe de machine dood en was een goede klassering verkeken. Het rijritme van Robert was tevens verdwenen en hij besloot de wedstrijd te verlaten.

`Ik baalde van mijn tweede optreden,’ laat Fobbe weten.  ‘Ik dacht nu gaat het gebeuren, maar het liep anders. Daarom heb ik maar eieren voor mijn geld gekozen en de wedstrijd verlaten, want anders maak je teveel fouten omdat het ritme totaal was verdwenen en dat wil ik zo voorkomen.’ Robert zal op zaterdag 19 september in Oss proberen weer orde op zaken te stellen, want dan staat er voor hem weer een wedstrijd op de rol.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment