Heitink Delfzijl

KAMPERVEEN -  Op zaterdag 5 september werd de tweede wedstrijd om het Open Nederlandse Kampioenschap verreden in Delfzijl. Dani Heitink, die uitkomt in de 85cc grote wielen klasse, zag net als alle ander motorcrossers dat het niet een makkelijk dag zou gaan worden. Door de vele neerslag was het circuit loodzwaar geworden. Maar de KTM drijver uit Kamperveen probeerde er het beste van te maken.

Bij de tijdtraining kreeg Heitink in de eerste ronde gelijk te maken met problemen, want hij kwam door een val onder zijn motor te liggen. Normaliter mag je niet worden geholpen, maar doordat hij onder de motor lag mocht hulp worden geboden en kon Dani zijn weg zonder blessure vervolgen. Het ritme was echter verdwenen en Heitink reed wat angstig rond. Een16e tijd was daardoor het meest haalbare.

Daarna was het zaak om weer rust te vinden in het hoofd. De start van Dani van de eerste manche verliep niet helemaal voortreffelijk Hij wist daarna zijn ritme toch op te pakken en nam geen enkel risico. Met een goede 17e plaats wist Dani zijn reeks af te sluiten.

Het vertrouwen was min of meer terug bij de start van de tweede omloop waar de Kampervener zijn race begon met een 21e plek. Hij opende vervolgens de jacht op zijn voorgangers. Met een prachtig inhaalslag wist Dani zich naar een 15e positie te rijden en er had zeker nog meer ingezeten, maar helaas zat de tijd er op. In de daguitslag eindigde Dani Heitink op een 17e plaats .

Het was een wedstrijd met modder en een val, maar zeker met  een zeer sterk gereden 2e manche. Aankomende weekend reist Heitink af naar zijn favoriete circuit in Halle.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment