Leden Skeelerclub Oldebroek in actie

OLDEBROEK -  Een speciale 24Kika editie werd er zaterdagmiddag 5 september verreden op skeelers op Flevonice in Biddinghuizen. In verband met de coronamaatregelen was er door de organisatoren in overleg met een aantal vaste deelnemers gekozen voor een 6-uurs estafette om geld in te zamelen voor KiKa. Skeelerclub Oldebroek nam weer deel met een vertegenwoordiging uit alle geledingen van de vereniging. Acht teams van drie personen - van 10 tot 71 jaar, wedstrijdrijders, jeugd, recreanten, trainers en bestuursleden - zetten zich in voor KiKa door het werven van sponsoren, speciale acties en het skeeleren zelf.

Tweehonderd deelnemers stonden er aan de start. De skeeleraars vertrokken om 12.00 uur op een nat parkoers, omdat het vlak daarvoor nog had geregend. In eerste instantie een lang lint, maar al snel reed elke deelnemer zijn eigen tempo op de 2,7 km lange ronde. In de loop van de middag droogde het parkoers op en de wind trok aan, waardoor de omstandigheden zwaarder werden voor alle rijders. Zij vormden groepjes om het tempo van eerder ’s middag vast te houden. Om 18.00 uur was daar de finish voor alle rijders, waarna de teams met de meest gereden rondes werden gehuldigd.

De deelnemers brachten te samen een bedrag € 40.851,- bijeen voor vernieuwend onderzoek en voorlichting over kinderkanker.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment