WEZEP - WHC speelt vandaag in Harkema tegen Harkemase Boys. Harkemase Boys is de nummer 5 in de zaterdaghoofdklasse C. Harkemase Boys heeft na 9 duels 16 punten. Opvallend is dat Harkemase Boys 12 van de 16 punten in de uitwedstrijden wist te behalen. In eigen huis won het met 2-0 van Urk en speelde het met 1-1 gelijk tegen AZSV. Het verloor van SVZW (1-2) en Excelsior'31 (1-2) . De resultaten in de uitwedstrijden zijn opmerkelijk veel beter, Het verloor alleen van VVOG (4-0). Het won van Drachtster Boys (1-4), CSV Apeldoorn (0-1), WVF (0-2) en ACV Assen (0-1).

Topscorer bij de Harekieten is Heine Uuldriks met 4 doelpunten.

In tegenstelling tot WHC wist Harkemase Boys wel de volgende ronde van het districtbekertoernooi te halen. Het versloeg zaterdag tweede klasser Leeuwarder Zwaluwen met 1-4 en plaatste zich voor de derde KO ronde.

WHC won in het vorige seizoen op zaterdag 21 september 2013 met 1-2 op sportpark De Bosk. Deze zege kwam pas tot stand in de slotfase van de wedstrijd. Bunyamin Özkök en Tjeerd Korf wisten een 1-0 achterstand om te buigen in een verrasende 1-2 overwinnining voor de blauwwitten.

Het wordt de 51ste ontmoeting tussen Harkemase Boys en WHC in competitieverband. Beide ploegen wonnen 21 keer. Ze speelden 8 keer gelijk. Het doelsaldo is met 79 tegen 78 doelpunten net in het voordeel van Harkemase Boys.

WHC heeft na de blamerende 5-1 bekernederlaag in Dronten tegen zaterdag eersteklasser asv Dronten het e.e.a. recht te zetten. WHC trainer André Blom was met name over de tweede helft tegen asv Dronten erg ontvreden.

A junior Mitchel Dijkhof is er net als in de gewonnen uitwedstrijd tegen Staphorst weer bij tegen Harkemase Boys. Ook keren doelman Jasper Kuiper, Yoshua van Marle en Caleb Rahajaan weer terug in de basiself. Yoshua ontbrak in de bekerwedstrijd met een klein ongemak. Caleb was in de wedstrijd tegen asv Dronten geschorst. WHC heeft beroep aan getekend tegen de 4 wedstrijden schorsing na zijn rode kaart in de thuiswedstrijd tegen DVS'33 Ermelo. Hij mag dus in afwachting van het beroep weer zijn opwachting maken in WHC 1.

WHC speelt verder voor de winterstop nog thuis tegen ACV (29-11), uit tegen Excelsior'31 (6-12) en thuis tegen WVF(13-12). Een loodzwaar programma dus.

Voor WHC dus zaak om tegen Harkemase Boys een goed resultaat neer te zetten. WHC trainer André Blom gaf vrijdagavond in het radioprogramma Sportief zijn zeker Weten tegen een voetballende ploeg als Harkemase Boys wel mogelijkheden te zien. Hoe dit in de praktijk gaat uitpakken? Rond de klok van 16.30uur weten we meer.

De aftrap op sportpark De Bosk in Harkema is om 14.30uur

Het duel staat o.l.v. dhr. M. Kampjes. Hij floot twee weken terug ook de wedstrijd tussen Staphorst en WHC.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment