felix

OLDEBROEK - Met ingang van het nieuwe seizoen is Felix Lopez de nieuwe hoofdtrainer van het eerste herenteam van Bakkerij Jonker – Blauw Wit. Het bestuur en de TC denken met Lopez de juiste trainer te hebben gevonden die de jonge selectie de volgende stap kan laten zetten. Felix Lopez neemt het stokje over van Erik Koldewijn, waarmee werd besloten om de samenwerking te beëindigen nadat het seizoen abrupt tot einde kwam door de coronacrisis. Lopez heeft de opleiding tot sportleraar gevolgd en was de afgelopen jaren actief als trainer bij VVH in Harderwijk. In het verleden had de geboren El Salvadoriaan verschillende heren- en damesteams van Landstede Zwolle, Libero’99 Dronten, Uvo en KVA Amsterdam, Diemen en VV Utrecht onder zijn hoede, variërend van promotieklasse tot 2e divisieniveau. Ook was hij actief als nationaal coach van het onder-19 team van El Salvador en stond hij als coach van het beachduo Tato/Pepe langs de lijn op het WK beachvolleybal van 2015 in Nederland.

Als speler was Felix actief op het hoogste niveau in El Salvador als passer/loper en spelverdeler, maar op jonge leeftijd besloot Lopez te stoppen als volleybalspeler en zich te richten op zijn trainerscarrière. Naast het hoofdtrainerschap aankomend seizoen bij Bakkerij Jonker – Blauw Wit runt hij ook zijn eigen beachvolleybalschool in Harderwijk.

Doorgroeien naar hoger niveau
De zoektocht naar een nieuwe trainer was, mede door de huidige omstandigheden, niet makkelijk. Daarom zijn het bestuur en de TC dan ook erg content met de aanstelling van Felix Lopez. Met Lopez menen het bestuur en de TC een trainer gevonden te hebben die het eerste herenteam van Blauw Wit verder kan laten groeien. Na twee seizoenen op rij bij de eerste 5 te zijn geëindigd in de promotieklasse, is het doel om komend jaar weer bovenin mee te draaien. Een andere belangrijke taak is het opleiden en begeleiden van jeugdspelers om hiermee een solide eerste team te creëren, dat door kan groeien naar een hoger en constant niveau.

Talenten stromen door
De talenten Gerson van de Wetering en Daniel Van de Weg (beiden 16 jaar) stromen uit de A1 definitief door naar Heren 1, nadat ze afgelopen seizoen al meerdere keren hun afwachting maakten. Daarnaast maakt Rick Bakker de overstap. Deze keuze was eigenlijk al gemaakt tijdens de winterstop van afgelopen seizoen, maar een vervelende enkelblessure zorgde ervoor dat hij niet meer in actie kon komen. Harold van Norel heeft besloten om te stoppen bij het eerste. Martijn Westerink nam datzelfde besluit al in het afgelopen seizoen.  De selectie van Heren 1 bestaat verder uit dezelfde gezichten als afgelopen seizoen: Anthon Cornet, Reinier Boerendans, Tom de Vries, Geert Spijkerboer, Sander Puttenstein, Jordi van de Beek en Sjon Schipper. Enkele jeugdspelers zullen aansluiten op de training.

Voorbereiding nieuwe seizoen
Daarmee krijgt Felix Lopez een jonge en gretige groep (gemiddelde leeftijd van 22 jaar) onder zijn hoede. Dat blijkt wel uit het feit dat de mannen op eigen initiatief en zonder trainer tijdens de coronacrisis in de maanden mei en juni hebben doorgetraind. Eerst op het gras en later op het strand. Begin augustus starten de mannen ter voorbereiding op het nieuwe seizoen in de zaal. De eerste competitiewedstrijd staat gepland op 19 september.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment