zwem1

WEZEP - Na ruim twee maanden mag het zwembad weer bezoekers ontvangen. Het aantal zwemmers dat ontvangen kan worden is weliswaar beperkt, maar iedereen van De Veldkamp is enorm blij om de vaste bezoekers weer te zien. De veiligheid vande zwemmer en medewerkers staat daarbij voorop, daarom is het zwembad helemaal corona-proof gemaakt. Vanaf 22 mei 2020 kun je weer komen zwemmen. Dat kan alleen wanneer de bezoekers een aantal voorwaarden in acht nemen. De belangrijkste zijn: thuisblijven met klachten, vooraf reserveren, thuis douchen en zwemkleding onder de gewone kleding aan, 1,5 meter afstand houden en de aangegeven route en aanwijzingen van het personeel volgen.

Er wordt bovendien alles aan gedaan om extra tijd te besteden aan schoonmaken en hygiëne. Daarom worden minder mensen toe tot het zwembad  toegelaten en de toegang tot de faciliteiten, zoals douches en kleedkamers, beperkt. Hier https://water-vrij.nl/organisaties/ lees je alle voorzorgmaatregelen voor verantwoord zwemmen volgens de richtlijnen van het RIVM, het protocol Verantwoord Zwemmen van de zwembranche en  de maatregelen zijn afgeestemd met de gemeente.

Het zwembad gaat stapsgewijs open voor de zwemmers. Te beginnen met de zwemlessen, omdat de medewerkers de zwemveiligheid van kinderen belangrijk vinden. De ouders van zwemleskinderen zullen daarover bericht krijgen.

Tevens gaan de deuren open voor banenzwemmers. Voor deze activiteiten kan de 1,5 meter afstand tijdens het sporten gegarandeerd worden waardoor het besmettingsgevaar minimaal is. Je kan alleen komen banenzwemmen als je vooraf hebt gereserveerd. Er kunnen namelijk maar een beperkt aantal sporters toegelaten worden.  Reserveren kan telefonisch via 038-3761722.

De horeca blijft vooralsnog gesloten.

De andere binnensportfaciliteiten, zoals wellness, kruidenbaden , bubbelbad, Glijbaan en Waterspeeltuin blijven tot nader order gesloten. Deze sporten heeft het kabinet nog niet toegestaan.

Willem Verwoerd, manager van zwembad De Veldkamp, Wezep: “Wij zijn heel blij dat we weer kunnen bijdragen aan de vitaliteit van onze bezoekers. Het plezier dat zij beleven aan het zwemmen is voor ons een belangrijke drijfveer. Daar kom ik ieder dag mijn bed voor uit. Het duurde even voordat we onze deuren weer konden openen, want we moesten eerst het zwembad in orde maken voor een verantwoorde herstart. De kwaliteit en temperatuur van het badwater moest perfect zijn en de doorstroom en routing van bezoekers zodat er onderling 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Alles voor de veiligheid van bezoekers en medewerkers. Wij zijn er in ieder geval klaar voor en hebben er veel zin in!”

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment