Barbara Toebast

WEZEP -  Met ingang van het seizoen 2020/2021 zal Barbara Toebast de taken van Jackie overnemen en de nieuwe trainer/coach van de selectie van Rood-Wit worden. Onlangs maakte Jackie de Vries bekend te stoppen als hoofdtrainer van Rood-Wit. Hij zal dus het stokje overgeven aan Barbara. Het Bestuur en de Technische Commissie zijn zeer blij met de komst van deze, voor de vereniging bekende, trainster en verwachten dat Rood-Wit met Barbara Toebast wederom een stap voorwaarts zal maken. Lisette van ’t Hul, huidige teambegeleider, zal aanblijven en vanaf komend seizoen nauwer gaan samenwerken en Barbara op alle vlakken ondersteunen. Barbara: ‘’ We kijken erg uit naar het nieuwe seizoen. We willen graag verder werken aan datgene wat Jackie de groep gebracht heeft en de vereniging naar een nog hoger niveau brengen.’’


Barbara is sinds jonge leeftijd betrokken bij de vereniging. Op 9-jarige leeftijd werd Barbara lid van Korfbalvereniging Rood-Wit en 4 jaar later, op 13-jarige leeftijd, maakte zij haar debuut in het 1e van Rood-Wit. Haar talent werd niet onopgemerkt en mocht Barbara enkele jaren korfballen bij District-Oost, KV Elburg en Sparta Zwolle. Na de nodige ervaring in de overgangsklasse en het spelen met een schotklok, keerde Barbara in 2012 weer terug naar haar vertrouwde club, Rood-Wit. Hier wist ze samen met de andere selectiespelers meerdere kampioenschappen binnen te halen. In april 2016 was het voor Barbara genoeg geweest en stopte zij met korfballen bij de selectie. Barbara is al die jaren nog wel actief betrokken geweest binnen de vereniging. Onder andere als trainster en binnen andere vrijwilligers functies. Ook wist ze in de tussentijd de opleiding van KT3 trainer af te ronden en hoopt ze binnenkort de opleiding voor KT4 succesvol af te ronden.

Met Jackie de Vries en Guido van Keulen was de selectie van Rood-Wit voorzien van een ijzersterk trainersduo, die samen niet alleen de selectie maar de hele vereniging technisch gezien naar een hoger plan heeft weten te tillen. Met Barbara en Lisette verwachten we dit goede werk voort te zetten. Inzet is een plekje in de eerste klasse. 

Het Bestuur en de TC zijn dankbaar voor de tomeloze inzet van Jackie en Guido in de afgelopen jaren en zijn erg blij met het feit dat Barbara en Lisette hun tijd en kennis binnen de vereniging willen inzetten en kijken uit naar wat komen gaat.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment