HAARLEM - Jorrit Bergsma profiteerde van een botsing in de slotmeters tussen twee leden van het schaatscollectief van Jillert Anema en won zo zaterdag 15 november 2014 in Haarlem de marathon voor de topdivisie. Tweede werd de jonge Evert Hoolwerf, die nog net overeind wist te blijven toen Ingmar Berga met hem in aanraking kwam en zelf viel. Thom van Beek (team Van Werven),net als Hoolwerf een debutant in topdivisie, werd derde. Zij maakten deel uit van een omvangrijke kopgroep die al in het begin van de wedstrijd een ronde voorsprong pakte op het peloton, waarbij leider Bob de Vries en Arjan Stroetinga controleerden. Jan Maarten Heideman uit Oldebroek, met 41 jaar de oudste het marathonpeloton, was ook direct betrokken bij de kopgroep en eiste verdienstelijk een zevende plaats voor zich op.

Karlo Timmerman wint weer; KC Boutiette terug in peloton.

Karlo Timmerman, die als schaatser terugkeerde in het team Stressless bij Bart Swings en onder de hoede van Bart Veldkamp, heeft weer zijn eerste marathonwedstrijd gewonnen. In Haarlem klopte hij op 15 november 2014 in een wedstrijd voor de eerste divisie Kevin Spithorst en Leander van der Geest in een massasprint. Ook de tijdelijk teruggekeerde Anerikaanse marathonschaatser KC Boutiette (44 jaar en van plan deel te nemen aan de massstart) reed mee in deze wedstrijd, in een pak van het team Van Werven, waar hij ook mee traint. Timmerman wil ondanks zijn succes dit jaar nog geen topdivisiewedstrijden schaatsen. In dit filmpje reacties van Timmerman en Boutiette op hun terugkeer.

De val van Ingmar Berga in Haarlem

Schaatser Ingmar Berga kwam in de slotmeters van de marathon van Haarlem op 15-11-2014 ten val na een botsing met de jonge Evert Hoolwerf, die eveneens onder de hoede van Jillert Anema rijdt, in het tweede team. Berga's ploeggenoot Jorrit Bergsma profiteerde hiervan en won zo, voor Hoolwerf die nog net overeind bleef, en Thom van Beek van het team Van Werven.

Foske Tamar van der Wal wint

Info: Foske Tamar van der Wal won zaterdag 15 november 2014 de wedstrijd om de KPN Marathon Cup in Haarlem. Zij was de snelste in een kopgroep van vier dames die aan het slot van de wedstrijd ontsnapte aan de greep van het peloton. Tweede werd Lisa van der Geest en de derde plaats was voor Carien Kleibeuker, die in de slotronden een paar keer wegsprong uit de grote groep schaatsster. Voor Van der Wal was het haar eerste zege sinds het Nederlands kampioenschap begin dit jaar in Dronten.

Films en informatie: Arend J. Heideman

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment