atb stouwdam

OLDEBROEK - Het was weer genieten op sportpark Stuivezand tijdens de tweede wedstrijd om de Stouwdamcup. Vandaag kregen alle leiders in de tussenstand voor het eerst de oranje leiderstrui om hun schouders, dit gaf voor de sommige coureurs een klein beetje extra druk maar voor de andere was dit juist een extra stimulans om nog harder op de pedalen te gaan staan. Wederom mochten de kleinsten de spits afbijten.

Klasse 5 t/m 7 jaar: vandaag was Nout Blacquiere en klasse apart in een vrij simpele race reed hij van start tot finish op kop zonder ook maar één moment in gevaar te komen. Om plaats twee en drie streden Daphne van Boven en Fitz Potter. Helaas moest Daphne haar meerdere erkennen in Fitz, hij pakte zo wat puntjes terug op Daphne.

In de Klasse 8 t/m 10 jaar: hadden de twee koplopers Sem Hardlooper en Diederik Fobbe elkaar al weer snel gevonden het leek een kopie te worden van de eerste race maar ineens was daar Rens Teunissen van Manen, een klein man uit Oosterbeek die zich ff brutaal kwam melden aan de kop. Lange tijd reden dit drietal hun rondjes geen van drieën kon of wou wegrijden in de laatste deel van de wedstrijd vond toch Diederik het genoeg en hij demarreerde weg, Sem concentreerde zich vol op de nieuwe man Rens, Diederik was te sterk en Sem mocht het gaan uitvechten met Rens voor plek twee, Sem bleek de sterkste te zijn maar Rens heeft zijn visitekaartje afgegeven voor de komende wedstrijden.

Klasse 11-12 jaar en 13 t/m 15 jaar: reden wederom samen hun wedstrijd, de klasse 13 t/m 15 startte eerste met een halve minuut later gevolgd door 11-12 jaar. Op Esra van de Kruiswerk stond vandaag weer geen maat, kort na de start had zij alweer aansluiting gevonden bij de oudere klasse en passeerde zij de enen na de andere rijder en rijdsters ver voor de nummer twee uit haar klasse de man uit Soest James Potter en Rick Bos uit Oosterwolde finishte zij met ruime voorsprong haar wedstrijd.

Spannender was het bij de 13 t/m 15 klasse daar vertrokken Thomas Arends, Thom van Riesen Jesse Syema en Manon Bakker uit Swifterband als en pijl uit een boog weg, twee en halve ronde reed dit viertal hun rondjes onder aanvoering van Thomas Arends maar bij het ingaan van de derde omloop vond de dame in de kopgroep het welletjes en zij reed weg bij haar kopgroep maatjes, helaas zagen Thomas, Tom en Jesse haar niet eerder weer terug als na de finish Manon reed ijzersterk maakte geen enkele fout en zij won terecht deze wedstrijd met 7 seconden voorsprong. Thom leek tot aan de laatste ronde de tweede plaats in handen te hebben maar in een keiharde sprint versloeg Thomas Thom met een paar centimeters.

Voor dat alle rijders in de Klassen 16 tot 35 jaar en 35 + hun opwarmronde gingen rijden moesten zij één voor één even over de finishlijn rijden om hun transponder te laten registeren want na zo'n bloedstollende wedstrijd van vorige week nog in gedachten leek het de wedstrijdleiding en de tijdwaarneming het een goed plan om als perfect voor elkaar te hebben , vorig week deed Derk-Jan van Putten de tijdwaarneming vandaag zat Henri Schoonhoven achter de pc om alles in goede banen te leiden. Helaas was Derk-Jan één van de grote smaakmakers van vorige week in de 16+ klasse afwezig, hij moeste helaas door andere verplichtingen deze wedstrijd afzeggen, maar niet getreurd want de andere kanonnen stonden er allemaal wel en wat goed om te zien was is dat Wouter Rorije uit Heerde weer aan de start stond hij heeft in de voorgaande jaren diverse heroïsche wedstrijden uitgevochten hierop deze piste. Bij de 35+ hadden dezelfde coryfeeën zich weer gemeld bij de wedstrijdleider voorhun strijd om het hoogste treetje op het podium.

De klasse 16 tot 35 starten als eerste met direct gevolgd door de 35+ mannen en vrouwen , direct na het startschot doken een negental rijders de eerste bochten in, Marvin Bovendorp trok ff goed door om zo de kopgroep uit elkaar te trekken maar hoe hard dit mannetje ook op zijn pedalen ramde de achtervolgers lieten niet los. Bij de eerste passage ontsnapte Dennis van de Kruisweg aan de aandacht van de kopgroep en piepte ervandoor hij nam een 5 seconden voorsprong. bij de eerste doorkomst van de 35+ was het Dick Kinket, Michael Warlich, Derk Tellegen en Xander van Expelo die het grote peloton aanvoerden, de vier probeerde nadat zij voor de eerste keer het bos waren in gegaan en er weer uit kwamen afstand te nemen van de rest, maar onderaanvoering van Jeroen Theunissen, Aart Bovendorp [jawel de pa van de opkop rijdende Marvin Bovendorp in de 16+ ] en good old Gert Ruitenberg werd het gat niet geslagen. Toen dit groepje rijders voor de tweede keer de wieler arena van de Atb verenging op draaiden had Michael de leiding overgenomen.

16+ lange tijd reed Dennis van de Kruisweg 5 seconden voor achtervolgers uit, Dennis kon echter geen grote kloof slaan de groep daarachter met grote namen zoals: William Bouwmeester, Colin Bolle, Wouter Rorije, Gijs-Jan Veldhoen en Rubin en Raymond van de Kruisweg bleven op 5 seconden rijden, Raymond de leider in het prachtige Oranje leidersshirt van Stouwdam reed zeer controlerend in deze grote, hij reed vrij opzijn gemak zijn rondjes, Gijs-Jan was de eerste die de groep moest laten gaan kort daarna hielden Rubin en Colin het ook voorgezien zij reden verder hun eigen wedstrijd. na drie kwart van de wedstrijd had Dennis toch zijn voorsprong uit weten te bouwen naar 12 seconden, daarachter vochten Wouter, Marvin, en William uit wie de achtervolging moest gaan doen, Raymond zat als controleur heerlijk in deze groep zo af en toe wat kopwerk daarna weer ff freewheelen.

35+ Bij de 35+ was er ondertussen veel gebeurd want Jeroen Teunissen had zich mooi naar voren gewerkt en probeerde het achterwiel van Michel te pakken maar door een valpartij viel Jeroen helaas een plekje of vier terug wat hem ontzettend boos maakte gezien zijn gebaren bij een van de doorkomsten. Ook Ruitenberg moest een plaatje prijsgeven aan Dick Kinket hoewel Gert wel als een duiveltje bij Dick in het achterwiel bleef zitten. Na ruim 54 minuten en met nog één ronde te gaan had Michel een voorsprong genomen van 40 seconden op Derk Tellegen die op zijn beurt weer een ruime marge had naar Dick en Gert helaas kon Gert Ruitenberg in de laatste ronde niet het wiel houden van Dick en Gert finishte mooi als vierde, de vorm komt terug en heren jullie zijn gewaarschuwd voor de derde race.

Bij de 16+ vond Raymond het nu wel genoeg en ging opzoek naar zijn broertje in een zeer korte tijd reed hij het gat dicht naar Dennis en samen reden ze de laatste ronde in. Marvin volgende op een handje vol seconden eenzaam op de derde plaats William en Wouter konden ook het tempo niet meer volgen en zij moesten in de laatste ronde uit gaan uitvechten wie vier en vijf zouden worden. Raymond reed Dennis in de laatste ronde even op achterstand en kwam fier met de armpjes omhoog in de Stouwdam leiderstrui over de streep, vandaag had Raymond de hulp van zijn ploeggenoten uit het ATM Team Lemelerveld niet nodig dit varkentje heeft hij in zijn eentje gewassen, jammer dat Derk-Jan er niet was maar wij hopen dat we op 6 december nadat Sinterklaas weer is vertrokken er weer een bloedstollende wedstrijd te zien krijgen.

Achter Marvin finishte William als vierde en Wouter als vijfde. 35+ Michel kon ook relax naar de finish rijden want met een voorsprong van meer dan een minuut pakte hij de eerste plaats voor Derk en Dick.

Helaas is er volgende week geen wedstrijd maar zoals u al heeft kunnen lezen is deze op 6 december a.s. de cadeautjes zijn dan al vergeven dus de strijd in alle klassen zullen weer los gaan, want zo was het vandaag ook in alle klassen en op iedere plaatsen is er wel strijd. Tot de volgende keer.

atbstouwdam

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment