schaats

ELBURG/OLDEBROEK - In een gezellige en winterse setting en onder het genot van "koek en zopie" is voor de Schaats Trainings Groep (S.T.G.) Elburg de nieuwe kleding onthuld. Voor trainingen en wedstrijden kregen alle leden uit handen van de gezamenlijke sponsoren prachtige nieuwe schaatskleding. De schaatskleding bestaat uit een gevoerde salopette en een jack. Ook kreeg iedereen een ritsbroek voor het in- en uitrijden en ook is er gedacht aan een mooi T-shirt voor de zomertrainingen. Alle trainers zullen binnenkort nog een lekkere warme jas krijgen. De voorzitster van de vereniging, oud schaatsster Annie Borckink-Tukker, gaf op donderdag 13 november 2014 de eerste exemplaren aan een aantal jeugdleden.

Kijk HIER voor een fotoreportage van Henk Stappenbeld

Verschillende sponsoren hebben de nieuwe schaatskleding mogelijk gemaakt. Zij hebben zich voor drie jaar gecommitteerd en in ruil daarvoor prijkt de naam van de bedrijven op de pakken. Het pak heeft een prachtige frisse uitstraling!

De kledingsponsoren zijn: Van Der Linde Makelaardij Elburg, Dekker en Partners – Beveiliging en bedrijfsrecherche Elburg, Van de Loosdrecht makelaars te Nunspeet, Meubelmakerij de Voorloper Elburg, JPS Meubelstoffering Elburg, Louwen en Muilwijk Fysiotherapie, Kwik Fit Autoservice, Energy Circle , TB Sporting Dronten en Vereecken Fruit te Dronten.
Van de Rabobank Noord Veluwe heeft de vereniging een prachtige cheque ontvangen vanuit het Rabobank Cultuurfonds, waardoor deze stap mede mogelijk werd gemaakt.
STG Elburg biedt haar leden: pupillen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, junioren van 13-18 jaar en senioren in de winter schaatstraining. Er wordt geschaatst op de ijsbaan in Dronten, Leisure World Ice Centre, op verschillende dagen van de week. Het is ook mogelijk om meerdere keren per week te trainen. De trainingen worden verzorgd door goed opgeleide trainers die een diploma hebben van de KNSB. Als er natuurijs ligt, dan wordt er natuurlijk buiten geschaatst op de schaatsbaan van Elburg of op het Veluwemeer.

S.T.G. Elburg, sinds twee jaar voorgezeten door Annie Borckink-Tukker uit Dronten, maakt sinds een paar jaar weer een gestage groei door. Gevraagd naar de reden hiervoor zegt Borckink: "We hebben een ontzettende leuke en gezellige vereniging. Iedereen die een beetje van schaatsen houdt is welkom om lekker met ons mee te schaatsen. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen het schaatsen spelenderwijs leren op de binnenbaan. Als de kinderen de slag goed te pakken hebben mogen ze naar de buitenbaan en begint het serieuze werk. Er is veel aandacht voor de schaatstechniek. Schaatsen is een hele mooie, maar ook best moeilijke sport. De lichaamshouding, timing, afzet, bochtentechniek, etc. Er komt echt heel veel bij kijken. Door allerlei oefeningen wordt de techniek steeds verder ontwikkeld. Door de ijsbanen worden voor hun leden trainingswedstrijden georganiseerd, hierbij kunnen de leden hun tijden verbeteren, dit zijn 100, 300, 500, 700, 1.000, 1.500 en 3.000 meter. Ook rijden de leden inter club wedstrijden op andere ijsbanen, dit is op uitnodiging. De snelle rijders proberen zich zo te plaatsen voor selectie wedstrijden om zich te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen lange baan en sprint. Uiteindelijke doelstelling is professional te worden. Ook zijn er leden die voor de marathon kiezen. Ook hier wordt aandacht aan geschonken.

Ondanks de naam (S.T.G. Elburg) van de vereniging komen de leden beslist niet alleen uit Elburg. Uit de wijde omtrek staan leden ingeschreven en trainen mee, zoals o.a. uit Doornspijk, Hierden, Nunspeet, Wezep, Oldebroek, 't Harde, Biddinghuizen, Dronten, Harderwijk en Swifterbant. Op dit moment zijn er circa 80 actieve leden.
In de zomermaanden kunnen we helaas niet schaatsen. Vanaf april tot en met eind september zijn we als vereniging wél actief. De leden kunnen dan kiezen voor verschillende disciplines. De zomertrainingen worden gebruikt voor conditie en om de techniek door te trainen, door loop,- en kracht trainingen, fietstrainingen en skeeleren.

Lijkt het jou ook gaaf om te schaatsen? Kijk dan eens op onze website voor meer informatie: www.stgelburg.nl.
Je mag ook bellen voor meer informatie met Christa Linnekamp 06–239 062 62. Of geef je via de website op voor een proefles!

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment