WhatsApp Image 2020 02 08 at 19.08.06 5

OLDEBROEK - Blauw Wit Heren 1 heeft afgelopen zaterdag een uiterst moeizame overwinning geboekt op hekkensluiter Alterno. In de eigen Talter boog Blauw Wit een 1-2 achterstand nog om in een 3-2 overwinning, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Coach Erik Koldewijn koos in zijn basisopstelling voor Geert Spijkerboer en Daniel van de Weg op het midden, Anthon Cornet en Jordi van de Beek als passer/lopers, Martijn Westerink als diagonaal en Reinier Boerendans op de spelverdelersplek. Ondanks een rommelige start werd de eerste set wel gewonnen met 25-21. Blauw Wit maakte echter veel servicefouten en had problemen in de passing waardoor de tweede set met ruime cijfers naar de gasten uit Apeldoorn ging (15-25).

Het besef dat er in deze wedstrijd niet op de automatische piloot gespeeld kon worden, maar dat er strijd en energie in de wedstrijd gestoken moest worden, kwam te laat in set 3. Blauw Wit knokte zich nog wel terug van een 17-22 achterstand, maar moest met 26-28 de set toch aan Alterno laten. Dat bleek de wake-up call te zijn voor de Oldebroekers, want daarna werden de rollen omgedraaid. Via 25-18 werd er een 5e set uit het vuur gesleept waarin de strijd tot aan het einde gelijk op ging. Alterno leek de beste papieren te hebben met een 9-12 voorsprong, maar Blauw Wit vocht zich terug en trok met 16-14 de set en daarmee de wedstrijd over de streep.

Voor de Blauw Witters is het zaak om na twee mindere wedstrijden op rij, het niveau omhoog te krikken. Aanstaande donderdag wacht de inhaalwedstrijd tegen Pauwervoll, 7e op de ranglijst. Blauw Wit vindt zichzelf terug op de 5e plek met 5 punten meer dan de Ermelose ploeg. Aanvang is om 21:00 uur in de Talter.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment