Businessmagazine2020

OOSTERWOLDE - Vrijdagmiddag 31 januari 2020 verzamelden een kleine honderd sponsoren, leden en belangstellenden zich in het clubgebouw van VSCO’61 om de presentatie van de negende editie van het Businessmagazine bij te wonen. Onder de aanwezigen waren de burgermeester van Oldebroek, Tanja Haseloop en Ben Haverkort, oud-profvoetballer, oud-profscheidsrechter en momenteel directeur bij FC Emmen. Ben vertelde de aanwezigen over zijn kleurrijke carrière als voetballer, scheidsrechter en bestuurder in de voetballerij. Aansluitend presenteerde Jarno Kwakkel, voorzitter van de businessmagazinecommissie, de nieuwste editie. De middag werd afgesloten met een heerlijk Bourgondisch buffet, verzorgd door Slagerij Van Guilik.


Het programma werd afgetrapt met een introductie van de nieuwe burgemeester van Oldebroek, Tanja Haseloop. Tanja heeft middels een interview een bijdrage geleverd aan de nieuwste editie van het Businessmagazine en was ter kennismaking met VSCO’61 naar Oosterwolde gekomen. Na een korte introductie van Tanja en het overhandigen van een prachtige VSCO’61-sjaal aan haar was het de beurt aan Ben Haverkort, directeur van FC Emmen, de bezoekers te vermaken met zijn verhaal.

Ben testte meteen de kennis van de aanwezigen door te vragen naar de gedragsregels die gepubliceerd staan op de website van VSCO’61. De beperkte kennis hierover in de zaal bleek een voorbode voor de latere quiz. Ben, geboren Amsterdammer, nam de aanwezigen mee door zijn carrière in de voetballerij. Rode draad in zijn verhaal is dat je moet werken voor je kansen en deze moet pakken als ze voorbijkomen.

Na een carrière als semiprof, die de geboren Amsterdammer voerde vanaf de jeugdopleiding van Ajax langs Telstar, Cambuur en FC Emmen, heeft hij na het beëindigen van zijn actieve loopbaan als voetballer nog 12 jaar op het hoogste niveau als scheidsrechter gefloten. Hierna is zijn carrière als bestuurder/manager gestart in de professionele voetballerij. Na 6 jaar commercieel manager te zijn geweest bij FC Groningen is hij sinds het seizoen 2017-2018 directeur bij FC Emmen. Wat hem als speler van FC Emmen in zes jaar niet lukte, lukte als directeur meteen; promotie naar de Eredivisie. Ben vertelde over de impact hiervan op de bezoekersaantallen, die ruim zijn verdubbeld en nu elke thuiswedstrijd een vol huis opleveren met 8.300 toeschouwers. Ook benoemde hij de sterk gestegen interesse vanuit sponsoren, die in de rij stonden voor de business-seats. In zijn verhaal werd duidelijk dat Ben zijn hart verloren heeft aan Drenthe en de club FC Emmen. Op zijn CV kondigt Ben, inmiddels 58 jaar, dan ook al aan dat hij tot zijn pensioen bij FC Emmen blijft.

Ben sloot zijn betoog af met een quiz over spelregels in het voetbal. Gele kaart voor antwoord A, rode voor antwoord B. Iedereen staat en gaat zitten als hij/zij een fout antwoord geeft. Score na vraag 1? Nog vijf mensen in de race. Score na vraag 2? Iedereen zat. Kortom aan de spelregelkennis van de aanwezigen valt nog wel wat te verbeteren. Wellicht waren er op deze scheidsrechterlijke beslissingen wat aanmerkingen te maken, net zoals op het veld gebeurt. Hoe dan ook het was een gezellige en interactieve presentatie van een makkelijk pratende en onderhoudende Ben Haverkort.

Hierna presenteerde Jarno Kwakkel de nieuwste editie van het Businessmagazine van VSCO’61. De voorkant wordt dit jaar gesierd door Henk van ’t Hof van Machine Verhuur Oosterwolde, oftewel MVO. Het Businessmagazine heeft dit jaar 4 extra pagina’s gekregen die gebruikt zijn voor vormgeving en sfeerfoto’s. Zowel de foto’s als de interviews zijn gekozen rondom het thema ‘Passie’.

Naast de presentatie van een twaalftal sponsoren zijn er nog andere interessante artikelen in het Businessmagazine te vinden. Zo heeft VI-hoofdredacteur Pieter Zwart wederom een bijdrage geleverd in de vorm van een column over ambitie. Burgemeester Tanja Haseloop van de Gemeente Oldebroek stelt zich voor en hoofdtrainer Bülent Akar blikt terug op de eerste seizoenshelft en vooruit naar de tweede. Ook voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof gaf een interview voor deze editie. Al met al is het een prachtige glossy geworden waar de Businessmagazinecommissie met recht trots op is.

Alle aanwezige geïnterviewde sponsoren ontvingen een prachtige bos bloemen van De Bloemenhof uit Elburg. Vervolgens was er een gezellige nazit in de kantine van VSCO’61 onder het genot van een heerlijk Bourgondisch buffet van sponsor Slagerij van Guilik.

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment