maud

WEZEP - Afgelopen weekend erden de Regio Kampioenschappen pony’s springen gehouden bij de Heuvelruiters. Vrijdag werd afgetrapt met de klasse Z/ZZ D/E De eerste starter was gelijk iemand van eigen club, Oliva Braaksma.  Met Sara Fortuna wist ze maar liefst 3 keer (!) foutloos te blijven (beide manches en de alles beslissende barage). Na deze finale strijd moest Olivia maar 1 amazone voor zich dulden in de eind uitslag en dat betekend dus dat zij een 2e prijs bemachtigde en daarnaast ook een ticket voor de KNHS Indoor Kampioenschappen. 

Maud Leeuwis was uiteraard ook weer van de partij. De veelzijdige jonge amazone wist vorige week al derde te worden in de dressuur, maar daar deed ze dit weekend nog even een schepje boven op. Met haar stoere Welsh pony Jumping Jack liet ze zien fantastische te kunnen rijden en pakte zij een tweede prijs in de klasse B cat. AB. Van de jury kreeg zij maar liefst 82 stijlpunten, wat bewijst dat ook de jury erg gecharmeerd was van deze combinatie.

In dezelfde klasse zagen we ook weer Zalk vertegenwoordigd worden in de vorm van Jasmijn Oude Alink.  De regerend Regiokampioene dressuur, liet zien dat ze ook best wel een heel fijn rondje kan springen!
Met Bor heeft ze ook dit weekend haar stinkende best gedaan en opnieuw mocht zij zich klaar maken voor de prijsuitreiking.  De derde prijs ging mee naar huis, met een stijlpunten totaal van 80,5. Hoe leuk is het om samen met je vriendinnetje Maud zo goed te presteren dit indoor seizoen en dan ook nog eens twee keer samen een prijsuitreiking te mogen rijden!

Yael Kooiker had Goldfever mee genomen vanuit huis.  De klasse L D/E was een grote en sterke groep en er moest dan ook echt gestreden worden om de prijzen en de tickets voor Ermelo. Yael was zich hier maar al te goed van bewust en heeft dan ook alles op alles gezet om in die prijsuitreiking te mogen mee doen en dit is gelukt! 

Een vierde prijs als gevolg en zo’n felbegeerde envelop voor de KNHS Indoor Kampioenschappen gingen mee naar huis.

De KNHS Indoor kampioenschappen springen pony’s worden verreden op 20 en 21 maart. 

Behalve de kampioenschappen werd er ook in Balkbrug een grote springwedstrijd georganiseerd. Indoor Klein Oever is sinds jaar en dag al een bekende wedstrijd onder de spring ruiters en amazones. In de klasse B categorie D/E werden wij als club vertegenwoordigd door Quiana Altena. En dit deed ze niet onverdienstelijk! Met haar pony Florian behaalde zij een 5e prijs in het progressief parcours.
 

Om een reactie te geven moet u ingelogd zijn op deze website.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment